Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika investicija

Hajduk predstavio kamp! Brbić: Ovo je naš najznačajniji projekt

Hajduk kamp
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/13
11.02.2016.
u 15:10

Izloženo je deset maketa koje su rasponom obuhvaćenog područja varirale od samog kampa do cjelokupnog prostora u sklopu kojeg se kamp nalazi.

U Trofejnom salonu stadiona u Poljudu održana je medijska prezentacija deset idejnih rješenja nogometnog kampa HNK Hajduk. Radi se o projektu koji je pokrenut u suradnji sa Fakultetom građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu, a nakon odluke Nadzornog odbora HNK Hajduk o kampu kao strateškom cilju Kluba.

Studenti pete godine arhitekture su tijekom zimskog semestra razrađivali idejni projekt Hajdukovog kampa u sklopu predmeta "Diplomski studij 3", pod mentorstvom uglednog splitskog arhitekta prof. art. Ante Kuzmanića i danas je održana prezentacija njihovih radova.

Izloženo je deset maketa koje su rasponom obuhvaćenog područja varirale od samog kampa do cjelokupnog prostora u sklopu kojeg se kamp nalazi.

Javnosti su projekt predstavili dekan Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu izv. prof. dr. sc. Boris Trogrlić, prof. art. Ante Kuzmanić, predsjednik uprave HNK Hajduk Marin Brbić i član Nadzornog odbora HNK Hajduk Denis Kosor.

 

Prvi se okupljenima obratio Marin Brbić i kazao da je kamp kapitalni Hajdukov projekt nužan za budući razvoj kluba, stoji na službenim stranicama Hajduka.

"Da parafraziram Neila Armstronga, ovo je mali korak za nas, ali veliki za naš klub. Ovo je kapitalni projekt i zapravo najznačajniji projekt uopće za Hajduka ... izuzetno značajan razvojni projekt bez kojeg Hajduk neće moći ići naprijed. Uvjeti u kojima danas radimo nedostatni su za naš klub i moramo krenuti u ovom pravcu što je prije moguće."

Na pitanje kad se očekuje izgradnja kampa Marin Brbić je kazao da očekuje dovršetak projekta u narednih četiri do pet godina. Također je naglasio da lokacija još uvijek nije definirana i projekt je trenutno u idejnoj fazi.

O financijskoj konstrukciji projekta Marin Brbić je kazao:

"Hajduk je vrlo blizu zatvaranja svih svojih obveza iz prošlosti i krećemo u jedan novi razvojni put i prema tome, sve što se uprihoduje biti će investirano u razvoj i jačanje kluba."

Prof. art. Ante Kuzmanić rekao je da lokacija samog kampa u ovoj idejnoj fazi nije bitna i hipotetski je odabran prostor ušća rijeke Žrnovnice, počevši od TTTS-a. Taj je prostor promatran na način da kamp Hajduka obuhvati 10 posto raspoložive površine, 20 posto bi zauzelo naselje i stambeni objekti, 40 posto bio bi zeleni park, a završnih 30 posto bi obuhvaćalo golf terene i sve ostale uključene sadržaje.

Uvodno predavanje studentima pred početak rada na projektu održali su trener Hajduka Damir Burić i sportski direktor Hajduka Goran Vučević.

Makete predstavljenih rješenja po obimu površine zemljišta variraju od samog kampa Hajduka do ukupne površine spomenutog područja. Pri izradi rješenja uzeti su u obzir i postojeći kampovi velikih europskih klubova.

U projektima su obuhvaćeni po jedan zatvoreni ili poluzatvoreni teren uz smještaj dostatan za potrebe juniora u klubu, uz svu ostalu potrebnu infrastrukturu. Broj otvorenih terena varirao je među projektima i išao je do šest terena. Daljnja pitanja za razmatranje su načini povezivanja kampa s turizmom i ostalim elementima. Ovaj projekt je poslužio i kao ispitivanje mogućnosti samog prostora koji je dovoljno velik da uključi Hajdukov kamp.

>>Torcida u Metkoviću poslala poruku Mostu: Hoćemo djela, a ne riječi!

Komentara 18

PE
perfa57
17:38 11.02.2016.

Osnovna ideja vodilja je da privatnik financira, a Torcida time upravlja.

LI
Lik123
16:26 11.02.2016.

Jeste vi ljudi normalni? Svi mediji pišu plahte teksta o j****m maketama. MAKETAMA. Nema love za to, nema ni lokacije, nema apsolutno ničega. Evo, bum ja napravio maketu svemirskog centra u Dugavama, idejno je to zakon, samo trebam par sto milja eura, ali to je sitnica za ovu moju genijalnu ideju. Može moja maketa vrištat iz svih medija kao i ovaj turbo-dizel urnebesni "projekt"?

HR
HR4ever
16:01 11.02.2016.

Sto cete saditi u kampu ? Kumpire ili pome ????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije