Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIJELI POKLEKNULI

Hajduk ponovno nije uspio, Rijeka nakon preokreta slavila na Poljudu!

Rijeka
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/9
24.04.2016.
u 17:07

U prvom dijelu Hajduk je bio bolji, ali to je bilo sve, Rijeka je u nastavku nadigrala Splićane i slavila 2:1

I dalje je Hajduk bez pobjede nad Rijekom, ovaj put, po drugi put ove sezone u Poljudu pretrpio je poraz 1:2, a pobjednički pogodak postigao je Mario Gavranović u 79. minuti. Rijeka je pobjedom ostala na četiri boda iza Dinama, ali samo bi je čudo moglo odvesti do titule. A čuda se u hrvatskom nogometu rijetko događaju.

U prvom dijelu Hajduk je bio bolji, ali to je bilo sve, Rijeka je u nastavku nadigrala Splićane. Nevjerojatnom lakoćom Hajduk je u 25. minuti došao u vodstvo. Milić je izveo aut, ubacio za Mastelića, koji je proigrao Sušića. Zaspala je cijela obrana Rijeke, stajali su poput voštanih vojnika, a strijelca Sušića lijevi bočni Žuta samo je popratio pogledom. Taj Mastelić u kojeg Damir Burić silno vjeruje nametnuo se kao ključni čovjek Hajduka. Pun sampouzdanja, Mastelić se doimao kao da iza sebe ima nekliko prvoligaških sezona. Inače, bio je to prvi ovosezonski pogodak kojeg je Hajduk postigao u dvobojima s Rijekom.

Mastelić bez kompleksa

Od samog početka vidjelo se da Hajduk želi srušiti taj crni niz od četiri godine bez pobjede protiv Rijeke. Momčad Damira Burića visokom presingom gušila je zadnju liniji i vezni red Rijeke. Kekova momčad pokušavala je preko Tomasova brzo ugroziti Hajdukova vrata, ali rijetke su bile opasne situacije pred Grbićevim vratima. Mladi vratar dobio je prigodu umjesto ozlijeđenog kapetana Kalinića i u početnim minutama mirno je reagirao u nekoliko opasnih situacija, koje je kreirao Tomasov.

Mogli su Splićani voditi i uvjerljivije, odličan ubačaj Milića u 33. minuti nije najbolje iskoristio Velazquez, njegov udarac glavom s pet metara otišao je iznad vratnice. Uz Mastelića, Bašić je još jedan dobitak finiša sezone. Momak, koji je tri godine čekao ozbiljniju prigodu ide na mlazni pogon.

Nekadašnji kapetan U-17 reprezentacije dugo je tituliran kao velika Hajdukova nada, ali sputale su ga ozljede i treneri, koji mu nisu davali prigodu u kontinuitetu. Da ne bi bilo zabune, ni ovih par utakmica što mu ih je dao Burić nisu kontinuitet, ali Bašić je zaslužio da se to u budućnosti promijeni. Zanimljiv je taj nogometni život, Hajdukove uzdanice pri kraju sezone postali su Bašić, Mastelić, Kalik, Vojković i Šimić. Još prije par mjeseci nisu bili ni na pripremama, odnosno u prvom planu, a sada su se prometnuli u bitne Hajdukove igrače.

Crotone želi Milića

Nakon prvog poluvremena Burić je zadovoljno otrčao u svlačionicu, a Matjaž Kek je istu dionicu kročio teškim korakom. Rijeka je bila nadigrana u svim elementima igre. Hajduk je bio agresivniji, žustriji, čvršći... Jednostavno, Burić je nadvisio Keka načinom na koji je Rijeka do sada dominirala. Izaslanici Machester Uniteda, Chelsea, Stuttgarta, Sampdorije i Crotonea imali su što vidjeti u Poljudu. Zanimljivo, Crotone našeg trenera Ivana Jurića, nekadašnjeg igrača Hajduka, koji je već proslavio ulazak u Serie A, silno želi Hrvoja Milića, njegova igra pomno je praćena od njihova skauta Luce del Amica.

U nastavak je bolje ušla Rijeka, već u 48. minuti Tomasov je mogao poravnati, odlično ga je uposlio Ristovki, ali Grbić je maestralno intervenirao. Bio je to čisti zicer kakve ponajbolji igrač Rijeke rijetko propušta. To kao da je bio signal Rijeci da krene, očito je Kek u poluvremenu “pojasnio” svojim igračima neke stvari.

Poravnanje je stiglo u 56. minuti, Kek je dvije minute prije u igru poslao Vešovića, koji je nakon jedne gužve poravnao na 1:1. Par minuta kasnije u kaznenom prostoru Vešović je, poslije udarca Velazqueza, igrao rukom, koja nije bila u prirodnom položaju, ali Fran Jović nije svirnuo jedanaesterac. Opet će biti repova...

A onda je Gavranović u 79. zabio za 2:1. No, Kekov dobitni potez bio je uvođenje Vešovića...

SPLIT - Stadion u Poljudu. Vrijeme vjetrovito. Gledatelja 6360. Sudac Fran Jović (Zagreb) 5.5.

Hajduk: Grbić 7 - J. Bašić 7 (od 61. Šimić 5.5), Bilyy 5.5 (od 83. Maloku -), Velazquez 6.5, Milić 5.5 - Jefferson 5.5 - Vojković 6 (od 80. Ohandza -), Sušić 6.5, Kalik 6, Tudor 5.5 - Mastelić 6.5. Trener Damir Burić.

Rijeka: Vargić 6 - Ristovski 6, Samardžić 5.5, Lešković 6, Žuta 5.5 - Maleš 6.5, Bradarić 6 - Tomasov 7 (od 69. Matei 7), Gavranović 7 (od 83. Močinić -), Bezjak 6 - Balaj 5 (od 54. Vešović 7.5). Trener Matjaž Kek.

Strijelci: 1:0 Sušić (25, Mastelić), 1:1 Vešović (56), 1:2 Gavranović (79, Matei)

Igrač utakmice: Marko Vešović.

Komentara 46

RO
rompicazg
17:38 24.04.2016.

Ok, kladio sam se na Rijeku jer je bilo jasno da Hajduk sanja da Dinamo ne osvoji naslov. Samo mi nije jasno kako nisam stavio preokret pol/kraj!? Bilo bi zanimljivo pogledati pogotke na kladionici na 1/2 pol/kraj. Ne bi me cudilo da ih je bio poprilican broj.

BJ
BBB Jarun
17:45 24.04.2016.

Hajduk je rijekina i dinamova filijala :)

DU
Deleted user
17:16 24.04.2016.

Hahahahaha stadion ispunjen 20%.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije