Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veličanstvena atmosfera

Hajduk pobjedom proslavio 105. rođendan, pogledajte nevjerojatni promašaj Bencuna

Hajduk - Slaven Belupo
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/14
13.02.2016.
u 18:50

Strijelci za pobjedu (2:0) bili su Sušić (koji je proslavio 24. rođendan) i Nižić.

Iz godine u godinu ta je priča drugačija, ljubav prema Hajduku sve je izraženija, tako je bilo i povodom proslave 105. rođendana. Ludilo iskazivanja ljubavi prema Hajduku iskazivalo se na razne načine, ali najbolje to što se događa u srcima pristaša "bijelih" iskazuje se kroz članstvo u klubu. Trenutno, a tek je početak godine, Hajduk ima preko 20 tisuća članova što ga svrstava u visoki europski prosjek.

Zanimljivo, taj dvadeset tisućiti član je Andrija Jurjević, 7-godišnji klinac iz Benkovca, koji je kao nagradu dobio dres voljenog kluba.

U Hrvatskoj mu nitko nije ni blizu. Tu ljubav prema Hajduku razumiju samo oni kojima u venama kola "bijela" krv, to je nešto što je nepopisivo. Ili kako je jednom netko kazao "Hajduk nije klub, Hajduk je religija". Sve se to moglo osjetiti kroz proslavu 105. rođendana. Sa svih strana u klub su stizale čestitke, jedna je došla iz Centralnoafričke republike. A važna je bila i ona iz Monaca. Javio se igrač, koji je još uvijek u srcima svih pristaša Hajduka, koji je, kako je kazao predsjednik Marin Brbić, "bijele" spasio od stečaja kada je pristao na prodaju u Chelsea. Mario Pašalić poslao je čestitku svom klubu. 

- Sritan 105. rođenda mladom starcu, koji izgleda sve bolje i bolje. On je puno više od kluba - obznanio je "dok svira radio Pašalić Mario".

A na Poljudu se, u Hajdukovom dvoboju protiv Slaven Belupa u 22. kolu, okupilo gotovo dvadeset tisuća gledatelja, bila je to nestvarna slika za hrvatske prilike osim kad se igraju derbiji. Istina, brojači su nabrojali 15.848 gledatelja, ali nisu baš dobro radili, tribine su bile ispunjene...

Svi su željeli vidjeti taj novi Hajduk u kojem više nema Mije Caktaša, Gorana Milovića, Andrije Balića i Antona Maglice. Da nije bilo Tina Sušića, koji je u najavi drugog dijela sezone smiono najavio "mogu biti vođa ovog Hajduka", slika o Hajdukovoj igri, barem što se tiče prvog poluvremena, ne bi bila baš svjetla. Jedini udarac prema vratima Slaven Belupa u prvom dijelu Hajduk je uputio u 45. minuti kada su se sudarili obrambeni igrači gostiju, a loptu je prihvatio Sušić i zatresao Rozmanovu mrežu. Hajduk je poveo s 1:0, bio je to znak za erupciju oduševljenja u Poljudu.

Imao je Damir Burić snažnog partnera u Slavenovom treneru Željku Kopiću, koji je znalački blokirao sve Hajdukove pokušaje, visokim presingom natjerao stopere Nižića i Bilyya na vođenje igre. No, Slaven nije imao znanja i snage napraviti iskorak više, ugoroziti Kalinićeva vrata. 

Pod posebnom prismotrom bio je Argentinac Nico Velez. Nova Hajdukova devetka nije bila opasna za vrata Slaven Belupa, ali premijeru u dresu Hajduka pamtit će po asistenciji za Nižića. Očito je da Argentinac nije prva špica, više će Hajduku koristiti na krilnim pozicijama...

Taj Velezov ubačaj i Nižićev gol u 76. minuti za 2:0 značio je potvrdu Hajdukove rođendanske pobjede. Burić na kraju može biti zadovoljan ulaskom u drugi dio sezone.

Nevjerojatan promašaj imao je Marko Bencun u 67. minuti, taj uradak izazvat će milijunski promet na društvenim mrežama. S tri metra najprije je pogodio jednu stativu, lopta se odbila do njega, da bi novim travljavim udarcem pogodio i drugu stativu. Naravno, vratar je već na travi, nemoćno je ležao, ali to nije pomoglo nesretnom Bencunu zvanom "Pegula"...

 

HAJDUK - SLAVEN BELUPO 2:0 (Sušić 45, Nižić 76)

SPLIT, stadion Poljud. Sudac: Fran Jović (Zagreb)

HAJDUK: Kalinić - Juranović, Bilij, Nižić, Milić - Jefferson - Maloku, Sušić, Bencun, Tudor - Velez.

SLAVEN BELUPO: Rozman - Barić, Međimurec, Musa, Štiglec - Arap, Jambor, Brlek - Ozobić, Križman, Delić.

>>Hajdukov rođendan: Torcida otkrila spomenik, bakljade diljem Hrvatske

>>'Pozivam vas da zajedno nastavimo hodati kroz Churchillov pakao'

>>Burić: Bez brige, Hajduk ima nove supermene

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Komentara 28

PI
pidocha
19:47 13.02.2016.

ne moš dihati od ovih mandrila...di ko koji kanal upališ ajduk ajduk...mislim,mislim...šta bi bilo da je hajduk zadnjih deset godina prvak.da su im igrači okosnica 80-90% vatrenih-šta bi bilo da bivši ajdukovci igraju u giga mega EU klubovima,da osvajaju lige prvaka,zabijaju golove u finalima.....pa zapalili bi cilu dalmaciju.....a hajduk je jedan obični malograđanski seljačko_prkanska udruga :-)

BU
buljanzeljko453
19:50 13.02.2016.

Fakt je hajduk nije konkuretan u hnl -u, ovo sto je igro danas to je realnost, dinamu I rijeku ni u snu ne mogu ugroziti, a sa belupom i slicnim ekipama sanse su podjednake.

RZ
rebel.zg
01:55 14.02.2016.

Tipicno hajducki, iako su brojaci izbrojali 15.000 nas je bilo 20.000. Vrh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije