Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski kup

Hajduk na krilima sjajnog Balića potvrdio ulazak u polufinale

Hajduk - Vinogradar
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/4
04.03.2015.
u 19:01

Najveći dobitak je učinak mladog Andrije Balića, očito mu je Poklepović dao sve konce Hajdukove igre u ruke

Prema očekivanju, uzvratni dvoboj četvrtfinala Kupa Hrvatske, u kojem je Hajduk ugostio Vinogradar i pobijedio sa 3:0 (2:0), bio je čista formalnost. Nije ni moglo biti drukčije s obzirom na to da su Splićani već u prvoj utakmici slavili sa 3:0. Simpatični gosti iz Mladine, četvrtoligaši, nisu mogli biti ni dobar sparing partner bijelima. Njima je sam dolazak u Poljud bio ugodan izlet, uspomena o kojoj će moći pričati. Bilo je nekoliko pojedinačnih driblinga, recimo Tomić je u dva navrata lažnjacima bacao Hajdukovu zadnju liniju, baš za neki užitak

A Stanko Poklepović na travnjak je poslao gotovo prvu momčad. Nije bilo ozlijeđenog Maglice, Sušić je dobio odmor, a Vlašić završio na klupi. Isprobao je Poklepović formaciju s trojicom u zadnjoj liniji, Maloči i Miloviću pridružio se Nižić. To je ona formacija koju je uigravao Igor Tudor. Ali, teško Vinogradar može biti neko mjerilo da bi se Poklepović mogao uvjeriti je li to ono pravo. 

Najveći je dobitak učinak mladog Andrije Balića, očito mu je Poklepović dao sve konce Hajdukove igre u ruke. Asistirao je za vodeći pogodak Jozinovića u 12. minuti, a u 26. minuti Balić je, nakon odličnog dodavanja Milevskog, i sam zatresao mrežu Jurića za 2:0.

Poklepović je u nastavku dao prigodu Ruslanu Kurbanovu, novopridošlici iz Azerbejdžana, koji je igrao za Neftči iz Bakua. Zaigrao je na poziciji Milevskog u samoj špici. Iz svečane lože njegov učinak pratio je Janko Janković, pomoćnik izbornika Azerbejdžana Roberta Prosinečkog. Kurbanov u domovini uživa status velikog talenta, Prosinečki ozbiljno razmišlja da ga pozove u reprezentaciju. Na 23-godišnjem mladiću jest da se nametne igrama u Hajduku, natjera Prosinečkog da ga pozove u reprezentaciju Azerbejdžana

Ali, prvo ime dvoboja bio je taj mali Balić, u 62. minuti lobovao je cijelu obranu Vinogradara. Istrčali vratar Jurić samo je nemoćno gledao kako lopta od vratnice ulazi u mrežu. Dugokosi Balić, više nema dvojbi, nova je zvijezda Hajduka. Kada ga je u 64. minuti zamijenio Vlašić, dobio je pravi "standing ovation", svoj prvi u Hajdukovu dresu. A Poklepović ga je očinski zagrlio.

>>Rijeka pred očima braće Mamić s ukupnih 8:1 izbacila Lokomotivu!

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije