Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI LIBERECA

Hajduk smanjio apetite, Sušića bi prodali i za 2,5 milijuna eura

Tino Sven Sušić
Ivo Cagalj/PIXSELL
25.08.2015.
u 18:11

' Vjerujem da ću u petak biti na ždrijebu za Europsku ligu, a ne u Splitu.'

Tip je besciljno lutao od vrata do vrata.

– Ima li jedna? – pitao je.

To je Hajdukova realnost, samo pitanje “Ima li jedna?”. Ulaznica za dvoboj protiv Slovana više nema, to je već odavno poznato, ali nada umire posljednja. Na crnom tržištu ulaznice su dosegnule cijenu od tisuću kuna, i to krajnji zapad dolje. U normalnom životu ta mjesta uvijek ostanu neprodana. Ali, kako stvari stoje, za ludi splitski četvrtak ulaznice bi se na crno mogle prodavati i za tisuću eura.

Uzaludno čekanje

U jednom trenutku pojavila se informacija da će se u prodaji naći nešto sjevera. U hipu se stvorio red od pedeset metara, ali par sati čekanja bilo je uzaludno. Bila je to patka. Najgore prolaze zaposlenici Hajduka, ne samo predsjednik Marin Brbić. Nitko im ne vjeruje da više ne mogu nabaviti ulaznice.

– Ne mogu ni doma doći, pitaju susjedi, staro, mlado... Ljudi moji, što je ovo, ne sjećam se ovakve ludnice – kaže nam jedan postariji Hajdukov djelatnik.

I u klupskom kafiću slična je situacija, ako konobari ne mogu svojim prijateljima nabaviti ulaznice, u trenutku postaju neprijatelji.

Sve je u Poljudu živo, miriše na veliki trenutak. Neki će se rado sjetiti dvoboja protiv češke Sparte 1984. godine, to je jedna od onih mitskih Hajdukovih utakmica. Tada je Hajduk stizao 1:0 iz prve utakmice, i uspio je zahvaljujući veličanstvenom Blažu Sliškoviću koji je minutu prije kraja produžetaka, u 119. minuti iz slobodnog udarca, skroz iskosa svladao češkog vratara i odveo bijele u polufinale Kupa Uefe.

Današnji Hajduk nema takvog majstora kakav je bio Blaž Slišković Baka, ali ima neke klince, poput trojca BMV, koji mogu puno toga. Aduti bijelih za ulazak u Europsku ligu su Balić, Vlašić i Maloku, trojac od 17, 18 i 19 godina, no nitko u Poljudu ne želi na njih svaliti odgovornost.

– Svi moramo biti na razini, optimisti smo. Vjerujem da ću u petak biti na ždrijebu za Europsku ligu, a ne u Splitu – stalno ponavlja predsjednik Marin Brbić.

Caktaš u visokoj formi

A Damira Burića raduje veliki povratak u formu Tina Sušića. Baš je on trebao ovim klincima, zajedno s Mijom Caktašem, koji je u vrhunskoj formi, u sredini terena mora nadvisiti veznjake Slovana. Kao i uvijek u velikim utakmicama, “u centru” će se odlučivati o prolazu. Sušić, Caktaš, Balić, Vlašić, uz Jeffersona koji mora biti orijentiran na defenzivne zadatke, bit će ključni u velikom Hajdukovu trenutku...

Paralelno s velikom željom ulaska u Europsku ligu Hajduk gleda i kako ekipirati momčad. Goran Vučević, sportski direktor, pokušava do 31. kolovoza odraditi još pokoji posao. U fokusu je Filip Krovinović, Zagrebov veznjak. Poznata je želja mladog vezista da dođe u Hajduk, ali u igru se uključio i Dinamo, a navodno i netko iz Portugala. Ono što je izvjesno, Hajduk se o svemu dogovorio s obitelji Krovinović, ali nešto se u tome pita i Zagreb. Naravno, gledat će se i tko će više platiti.

A Tino Sušić mogao bi otići s Poljuda. Hajduk je smanjio apetite, bio bi zadovoljan s 2,5 milijuna eura odštete...

>> Brbić: Stalno me zovu i traže karte. Ali nisam svemoguć, više ih nema

Komentara 20

MA
-Marsijanac-
19:56 25.08.2015.

A Tino Sušić mogao bi otići s Poljuda. Hajduk je smanjio apetite, bio bi zadovoljan s 2,5 milijuna eura odštete...>>>> Sramotno je za koje svote Hajduk prodaje svoje igrace. Rezultat je to teskog nerada za zadnjih 10 godina. No najvaznije je da Brbic ima placu od 32,000 kuna, 3x vecu od Mamiceve.

Avatar Titanov sin
Titanov sin
18:49 25.08.2015.

Past će i na petsto tisuća, od atmosfere se teško živi, i bakljada nije baš jeftina.

DH
dalibor.hren
21:47 25.08.2015.

Kako je moguća preprodaja ako se ulaznice prodaju uz predočenje osobne??? Trebalo bi se točno znati čije je koje mjesto i tako bi se lako našli divljaci koji pale i uništavaju stadione.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije