Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bijeli dim

Hajduk izabrao novog predsjednika, evo tko je Brbićev nasljednik!

Ivan Kos
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/5
17.05.2016.
u 18:01

Ivan Kos u mladosti je bio nogometaš Osijeka, ali i kapetan kadetske reprezentacije Hrvatske u mandatu izbornika Ivana Gudelja.

Ivan Kos, 34-godišnji ekonomist iz Osijeka, novi je predsjednik Hajduka. Tako je odlučeno na sjednici Nadzornog odbora. Kos nije izabran jednoglasno, za njega su bili Slaven Marasović, Anthony Marinov, Nikica Krnić i Ante Šalinović, suzdržan je bio Zoran Mamić, vlasnik četvrtine Hajduka te Denis Kosor. Takva odluka je i logična, Mamić je zamrznuo svoj status u NO-u, a Kosor je bio bliski suradnik Marina Brbića i Gorana Vučevića. On je tražio da se poništi natječaj za predsjednika, ali nije naišao na razumijevanje ostatka NO-a. Zanimljivo, kvorum je bio upitan, pa je hitro pozvan Marinov, koji nije trebao biti na sjednici. Jurio je iz Zagreba, došao u rekordnom vremenu, i sve to bez kazne za brzu vožnju. U konkurenciji za predsjednika bili su još Nikša Petrušić, Aljoša Bašić, Igor Garača i Toni Štambuk.

Sve je to sada nebitno, Kos je novi predsjednik Hajduka. I premda je mlad, nije najmlađi u povijesti, Hrvoje Maleš imao je 32 godine kada je postao predsjednik. Kos ima nogometni "pedigre", igrao je za kadetsku reprezentaciju Hrvatske u kojoj je bio kapetan Dariju Srni i Mariju Careviću, a na klupi Osijeka kao prvotimac bio je u Poljudu kada je 2002. godine trener Hajduka bio Slaven Bilić. 

Kos je radio u Osimpexu, pa je bio direktor tvrtke OLT, član Nadzornog odbora Đure Đakovića, bio je i savjetnik tvrtke Opeka, a u Hajduk stiže iz svoje tvrtke Dimnjak u kojoj je suvlasnik zajedno s rođakom. Mladi predsjednik nije bio jedan od onih koji su se dičili ljubavlju prema Hajduku. Bio je izravan i kazao je da nije navijač, ali jasno je naglasio: "Ne dolazim navijati nego raditi, podići Hajduk na razinu koju zaslužuje."

>>Naš Hajduk kazneno prijavio ministra Šustara DORH-u

Komentara 30

Avatar Titanov sin
Titanov sin
18:23 17.05.2016.

Dok je brbljić bio predsjednik bilo je smijeha i suza, smijeha kad je brbljić otvorio usta, suza kad su igrači igrali, što nas sada očekuje?

IV
ivanvladoci
18:31 17.05.2016.

Večernji je fantastičan

AS
assssssstttii
19:14 17.05.2016.

Predugo traje komedija u Hajduku. Kriv je većinski vlasnik: politika! Digli su ruke, a imaju (Grad i država) 51% vlasništva. Tko ima ikakvu normalno dokazanu kvalitetu od "izabranih" kadrova u nadzornom odboru i rezultat je sada ovaj za predsjednika. Niti je hajdukovac niti je iz Splita i sve mu se u životu namještalo. Ljudi koji vode Naš Hajduk nemaju kvalitetu i izabire se od nadzornog odbora do predsjednika po nečijoj direktivi u tko zna koju svrhu. Rilov, otvori karte i reci za koga se ovo ovako vodi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije