Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
derbi sv. duje

Hajduk i Split sada spašavaju sezonu

Hajduk - Split
Foto: Tino Juric/PIXSELL
22.04.2015.
u 11:50

Prvi se put za ovaj sraz traži ulaznica više, Park mladeži bit će ispunjen – 3500 tisuća mjesta

Jedna utakmica, a toliko emocija. S obje strane. Zoran Vulić, Splitov trener, toliko se puta zaklinjao u ljubav prema svom Hajduku.

I danas Hajduk živi u njemu, pa i u njegovu automobilu, na retrovizoru su Hajdukova zastavica i križ. Ali, Vulić je u trenirci sa Splitovim grbom.

Uostalom, i Goran Vučević, sada Hajdukov trener i sportski direktor, ne dvoji kada govori o Vuliću.

Vučević: Vulić je naš

– Suvišno je govoriti o Vuliću, moja je želja oduvijek bila da bude ovdje. U Hajduku je njegovo mjesto – rekao je Vučević.

A Vulić, koji je obećao obrijati brk osvoji li Split kup i već je kupio posebnu britvicu, pokušava suspregnuti bilo kakve osjećaje kad je Hajduk u pitanju.

– Nema opterećenja kod mene. Ja se osjećam normalno, to ću nastojati prenijeti na svoje igrače – govori nam Vulić.

Uzvrat polufinala Kupa u kojem Split ima 1:1 iz poljudske utakmice za društvo iz Parka mladeži ima tretman povijesne utakmice. Davno, tamo u sezoni 1960./1961. Split je bio u polufinalu Kupa Jugoslavije, izgubio je od Vardara. Tada se maštalo o splitskom finalu, ali i Hajduk je u produžecima poražen, od bijelih je bio bolji Varteks. To je bila ona čuvena utakmica kada je Hajdukov velikan Zlatko Papec kod 0:0 priznao da je postigao gol rukom.

Sada su nova vremena, rivalitet je dosegnuo najviši nivo. Stadion je rasprodan, 3500 sretnika pronaći će svoje mjesto. Hajduk je u jednom od najtežih trenutaka u povijesti otkako je Hrvatske lige. Samo jednom od osamostaljenja bijeli nisu izborili igranje u Europi, bilo je to u sezoni 2005./2006. kada su se treneri mijenjali kao na traci. Ćiro Blažević je počeo, zamijenio ga je Ivan Gudelj, a sezonu je zaključio Luka Bonačić. Tako je i ove sezone, momčad je poveo Igor Tudor, jednu utakmicu vodio je Hari Vukas, zamijenio ga je Stanko Poklepović, a sezonu zaključuje Goran Vučević.

Sušić mora igrati bolje

I tada je Hajduk imao četiri poraza u nizu u prvenstvu. Usto, Vučević je pod pritiskom navijača, koji mu zvižde, bivši trener Tudor ironično ga proziva...

– Koncentriran sam samo na utakmicu protiv Splita, sve negativno nepotrebno je u ovom trenutku. Idemo na pobjedu od prve minute, bolji smo, ući ćemo u finale – pokušava Vučević širiti pozitivnu energiju.

Uvjeren je da će njegova mlada momčad odgovoriti na sve zahtjeve. U momčad se vraća Tino Sušić od kojeg Vučević puno očekuje. Ali, odaslao mu je i upozorenje.

– Morat će se uklopiti u ovaj način igre, morat će promijeniti neke stvari, njegove su kvalitete neupitne – objasnio je Vučević.

>> Vučević optimist: Sve osim prolaza Hajduka bilo bi pravo iznenađenje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije