Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hajduk - osijek 2:1

Tudor objasnio zašto je Maloča napravio tešku pogrešku

Artem Milevski
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Goal
08.11.2014.
u 21:20

Bijeli su neporaženi u Prvoj HNL još od kolovoza i poraza od Dinama (2:3).

Brojke su vrlo jasne, Hajduk je svladao Osijek s 2:1 (0:0), to je deseta utakmica zaredom u kojoj momčad Igora Tudora nije poražena. Usto, bijeli su odradili cijeli krug prvenstva bez poraza, posljednji put su izgubili protiv Dinama u Poljudu i sada čekaju derbi s Dinamom.

To je ono što može zadovoljiti Tudora. A prikazano u utakmici s Osijekom, koji je u Split stigao bez osam igrača, bilo je ispod svakog nivoa. Jedna dobra lopta Bradarića za Kouassija, koji je pogodio vratnicu, asistencija i nekoliko minijatura Artema Milevskog, koji svakim potezom dokazuje svoju igraču veličinu, i to je sve od bijelih.

Na kraju je Hajduk strepio za pobjedu, jedva dočekao kraj utakmice. A Osijek će pamtiti 43. minutu kada je Pavić bio sam ispred, ali kao da se uplašio velike prigode. Hajduku je put do pobjede olakšao pogodak iz jedanaesterca u 54. minuti. Sudac Vidulin vidio je igru rukom Dugandžića, Osiječani su dugo prosvjedovali, ali to im nije pomoglo, Caktaš je bio siguran realizator.

- To je bio detalj, koji je presudio utakmicu. Jedanesterac nije bio, imam takav osjećaj, a on je prelomio utakmicu. Je li bio ili ne neka kažu mjerodavni - kazao je Osijekov trener Tomislav Rukavina.

A u 64. minuti Artem Milevski briljantno je proigrao Sandra Gotala, kojemu nije bilo teško pogoditi za 2:0. Činilo se da je utakmica riješena, ali Osijek je u igru vratio Hajdukov kapetan Mario Maloča. Nevjerojatno je pogriješio u 67. minuti, praktički asistirao Marinu Glavašu, koji ga je još i izdriblao i pogodio za 2:1.

- Hajduk je bio dominantniji, na to smo se pripremili, ali imali smo i svoje prigode. Veseli me što smo u fazi obrane, unatoč brojnim izostancima, odigrali dobro - kazao je Rukavina.

Igor Tudor dobio je ono što je i tražio, a to su tri boda. Usto, Hajduku je istekla kazna igranja bez publike.

- Bilo je najvažnije pobijediti, nije to bila neka fantastična predstava. Imali smo riješenu utakmicu, vratili smo Osijek u igru našom pogreškom. Maloča je imao virozu, iza njega su tek dva prava treninga, uvjeren sam da mu se greška ne bi dogodila da je bio u pravom treningu. Ono što je dominiralo mojom glavom je prazan stadion, a i glavama mojih igrača. Takva atmosfera utječe na moje momke, a s druge strane našim protivnicima daje pozitivan naboj. Tako je bilo i s Lokomotivom, tako je bilo i s Osijekom. Neka je napokon ovo završilo. Pojedinci nisu u formi u kojoj bi trebali biti, pa to se odrazi na kvalitetu igre. Forma se diže i spušta, konkurencija je velika, igrat će uvijek oni koji su bolji, bez obzira na status. Sad nas čeka derbi s Dinamom, veselim se toj utakmici, uvjeren sam da ćemo biti pravi - rekao je Tudor.

Hajduk - Osijek 2:1

SPLIT - Stadion u Poljudu. Gledatelja 45. Vrijeme ugodno. Sudac Marin Vidulin (Kanfanar) 5.5.

Strijelci: 1:0 Caktaš (54, 11 metara), 2:0 Gotal (64, Milevski), 2:1 Glavaš (67).

Hajduk: Kalinić 6 - Nižić 6, Maloča 5, Milić 5.5 - Vršajević 6.5, Mezga 5.5 (od 82. Prskalo -), Bradarić 6, Caktaš 6.5, Kouassi 6 - Gotal 6.5 (od 71. Maloku -), Milevski 7 (od 90. Jozinović -). Trener Igor Tudor.

Osijek: Mikulić 6.5 - Matas 6, Jonjić 6, Pranjić 5.5, Pavić 6 - Špehar 5.5 - Glavaš 6.5 (od 89. Špoljarić -), Šorša 5, Ugarković 5.5 (od 67. Mioč 5), Škorić 5 - Dugandžić 5.5 (od 78. Baraban -). Trener Tomislav Rukavina.

Crveni karton: Škorić (85, drugi žuti).

Igrač utakmice Artem Milevski.

>> Osječani ne pobjeđuju na Poljudu, Hajduk je izraziti favorit

Komentara 26

DE
Dex
01:26 09.11.2014.

Nećemo ići toliko daleko, treba o svemu dobro razmisliti. Sigurno da nismo zadovoljni suđenjem, samo ću reći što bi naši igrači mogli napraviti u slučaju da se za nas dosudi nepostojeći kazneni udarac. Kapetan bi sucu rekao da penal nije postojao, a onaj koji bi ga izveo poslao bi loptu pored vrata - smatra predsjednik Hajdukovog NO-a.

Avatar mlijeko
mlijeko
01:39 09.11.2014.

Nisu li u Hajduku rekli da penali koji sudije dosude a nisu penali da će ih promašiti. Pa do sada nisu promašili niti jedan. I da, Maloča može pogriješiti, ali sudac ne...

IN
Ineboimorejeplavo
20:23 08.11.2014.

Kod rezultata 0:0 i jako dobrog Osijeka u drugom poluvremenu se svira nepostojeci penal za hajdug, pa sad ko moze igrat protiv kluba kojem se redovito sviraju sumnjivi i nepostojeci penali koji rjesavaju utakmicu. Močvara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije