Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bratski klubovi

Hajduk: HNS, uzmite licenciju Lokomotivi!

Lokomotiva Hrvatski dragovoljac
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
05.04.2014.
u 10:32

Hajdukov zahtjev nastavak je rata između Poljuda i Maksimira. Još davno su iz Hajduka poručili da će tražiti čiste odnose u hrvatskom nogometu i ne namjeravaju popustiti

Zanimljiv zahtjev iz Poljuda dobio je Odjel za licenciranje Hrvatskog nogometnog saveza. Hajduk je od HNS-a zatražio da se Lokomotivi uskrati licencija za igranje u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi u sezoni 2014./2015., i to zbog povezanosti s Dinamom. U Poljudu su brižno sročili dokument, nabrojili sve ono što im smeta i što bi moglo dovesti do uskraćivanja licencije momčadi s Kajzerice, koja domaće utakmice igra u Maksimiru.

Nisu ni trebali igrati u 1. ligi

To da Lokomotiva igra u Maksimiru Hajduk nije naveo kao razlog, ali nanizano je dosta detalja. Dakle, Hajduk je Odjelu za licenciranje taksativno naveo zbog čega Lokomotivi treba uskratiti licenciju.

1. Povezanost s Dinamom očituje se u razmjeni igrača. Tako je u sezoni 2013./2014. u Lokomotivi igralo više od 50 posto igrača koji su Dinamovi ili su bili u Dinamu.

2. Posljednjih nekoliko sezona između Dinama i Lokomotive stalna je razmjena trenera, pa su se tako na klupi oba kluba mijenjali Ante Čačić i Kruno Jurčić.

3. U 12 prvenstvenih utakmica s Dinamom Lokomotiva nije osvojila ni bod.

4. Tin Dolički, predsjednik Lokomotive, donedavno je bio u upravljačkim strukturama Dinama, bio je šef turnira “Mladen Ramljak” za igrače do 18 godina koji organizira Dinamo.

5. Bivši igrači Dinama Stjepan Deverić i Ismet Hadžić trenutačno rade kao treneri u Lokomotivi, a istodobno su i članovi Skupštine Dinama.

6. U izvješću ECA (Europsko udruženje klubova) pohvaljena je omladinska škola, a u istom izvješću je napisano da je Dinamova B-momčad Lokomotiva u 1. HNL.

7. Sportska inspekcija nedavno je ustvrdila da je 2009. godine Lokomotivi uskraćena licencija za igranje u 1. HNL, pa se sukladno tome Lokomotiva nikada nije ni plasirala u najviši rang hrvatskog nogometa.

Tako piše Hajduk, ima u tome detalja koji ništa ne moraju značiti, ali ima i bitnih. Ovo dokazivanje nije ništa novo, nema toga u Hrvatskoj tko nije uvjeren u povezanost Dinama i Lokomotive, ali ostaje upitno što će kazati propisi. Bit će zanimljivo čekati odluku Odjela za licenciranje.

Kao Rusi i Ukrajinci

Hajdukov zahtjev nastavak je rata između Poljuda i Maksimira. Još davno su iz Hajduka poručili da će tražiti čiste odnose u hrvatskom nogometu i ne namjeravaju popustiti. Odnosi naših najslavnijih klubova su gori nego ikad, Dinamo i Hajduk gledaju se kao Rusija i Ukrajina. Oružje zvecka na sve strane, a oba kluba poduzimaju sporadične akcije.

>> Upravni sud na strani HNS-a! Odgađa se izvršenje rješenja sportske inspekcije

Komentara 18

1K
100%kaj
10:56 05.04.2014.

Po toj logici niti Zadar, niti Split nebi smjeli biti u prvoj ligi.

DI
Dijaspora
13:23 05.04.2014.

A Rijeka???

FA
faxfax
11:23 05.04.2014.

sramotno je od strane novinara da odnose maksimira i poljuda usporedjuje sa rusijom i ukrainom..apsurdno je ciniti takvo sto danas kada u jednom slucaju (rusija ukraina)jedni ginu,strahuj za sutra,ziva na ulicama u neizvijesnosti,a u drugom slucaju i jedni i drugi samo lazu i lazu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije