Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavlje na Poljudu

Vlašić i Kalinić spasili Hajdukovu sezonu

Hajduk - Zagreb
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/6
23.05.2015.
u 18:52

Mladi veznjak bijelih zabio je prekrasan pogodak, a Lovre je sepktakularnom obranom održao Hajduk na životu

Kada Hajdukov predsjednik Marin Brbić svojim igračima bude isplaćivao 100 tisuća obećanih premija za plasman u Europu slobodno može nešto više uplatiti na račun Lovre Kalinića. Vratar bijelih spasio je svoju momčad u Hajdukovoj 1:0 domaćoj pobjedi nad Zagrebom

Gabrijel Boban u 13. je minuti sam izašao ispred Kalinića i sa sedam-osam metara snažno šutirao, no Hajdukov vratar spektakularnim je refleksom obranio svoj gol. U prvih petnaest minuta vratar bijelih triput je odlčno reagirao, a onda se javila Torcida koja je zvižducima jasno poručila što misli o igri svojih ljubimaca. Pitanje je u kojem bi smjeru otišla utakmica da je Zagreb poveo. I onda je mladi Hajdukov veznjak Nikola Vlašić u 19. minuti, nakon kornera Andrije Balića, sjajno desnom nogom zahvatio odbijenu loptu i pravom bombom s petnaestak metara zabio pod gredu za pobjedu Splićana. Prvi je to put da je Hajduk protiv Zagreba imao vodstvo u četiri njihove međusobne utakmice ove sezone. 

Bilo je to na kraju dovoljno za prvu pobjedu u četvrtom međusobnom srazu ovih dviju momčadi. Niti u tim trenucima Zagreb nije odustajao od svoje igre. U veznom redu pjesnika ritam je davao Filip Krovinović, a mirnoću Bernardo Matić. Najčešće se u vrhu napada tražilo Bobana i Stepčića koji su individualnim pokušajima probali ugroziti domaćine. Imao je Zagreb u tim trenucima veći posjed lopte, no nisu uspjeli gosti pronaći put kroz zgusnutu obranu Hajduka.

U nastavku je Zagreb i dalje pokušavao kroz sredinu s većim rizikom u igri. Hajduk je svoju priliku da konačno riješi pitanje pobjednika tražio iz kontranapada. Sve konce igre Splićana u tim su trenucima vukli mladi Balić i Vlašić, no i kad bi izigrali obranu Zagreba svoj posao obavio bi gostUjući vratar Dominik Livaković. Zagreb je u jednom trenutku čak imao 71 posto posjeda lopte u svojim nogama, no nisu pjesnici uspjeli zabiti. Posljednji sučev zvižduk bio je znak da veliko slavlje na Poljudu može početi jer Hajduk je osigurao Europu sljedeće sezone.

>>Hoće li Dinamo i nakon Istre ostati nepobijeđen? Mamić: Potrošili smo se sa Splitom

Komentara 8

AB
abendblatt
19:58 23.05.2015.

Torcida (ekstremna) je sramota Hajduka.

Avatar tigarbbb
tigarbbb
20:52 23.05.2015.

Dinamo je spasio Hajduka da mogu igrat u europi,ali ne oni su zaslužni za to i dalje će pljuvat ,a nažalost ne može se drugo ni očekivat od kamenjara ( vlaja )

DU
Deleted user
20:07 23.05.2015.

Koliki je bio posjed lopte? 2500 navijača u transu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije