Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
beskrajna putovanja

Hajduk će letjeti 8 sati, a taj će put napaćenu upravu stajati milijun kuna

Hajduk - Dundalk
Foto: Tino Jurić/Pixsell
26.07.2014.
u 11:30

Samo putovanje bit će prava avantura, let iz Splita do Karagandija trajat će oko osam sati s tim da će se Hajdukova ekspedicija zaustaviti u Turskoj kako bi zrakoplov natočio kerozin.

Črnomorec, Šahter, Vikingur, to je raspored kvalitete rivala Splita, Hajduka i Rijeke u 3. pretkolu Europske lige. No, putovanja nude drugačiju sliku. Nedvojbeno najtežu varijantu ima Hajduk. Gostovanje u Kazahstanu, u Karagandiju, trajat će danima, Splićani će biti nadomak Kine, proći će nekoliko vremenskih zona.

A samo putovanje bit će prava avantura, let iz Splita do Karagandija trajat će oko osam sati s tim da će se Hajdukova ekspedicija zaustaviti u Turskoj kako bi zrakoplov natočio kerozin. Naime, samo zrakoplovi prekoocenskih linija lete do tako dalekih destinacija, a bijeli će vjerojatno Fockerom 100 prema Kazahstanu. Kuglice ždrijeba Hajduku su donijele velike troškove, čarter-let stajat će ih gotovo milijun kuna, i to sa stajanjem od sat i pol u Turskoj.

Da su se odlučili za zrakoplov, koji bi ih direktno doveo u Karagandi, troškovi bi bili još veći. Bit će to zanimljivi dani za Tudorovu momčad. Hajduk igra u Rijeci u nedjelju navečer u 21 sat, tamo će i prespavati pa će u ponedjeljak ujutro za Split. Iz autobusa će direktno na trening pa doma na spavanje, a u utorak ujutro leti za Kazahstan. U hotel u Karagandiju smjestit će se negdje u utorak navečer. Nasreću, utakmica je u četvrtak u 14.30 sati po hrvatskom vremenu tako da će u jutarnjim satima petka bijeli biti kod kuće.

Rijeka ima nešto lakšu varijantu, ali nimalo ugodnu. Gostovanje kod Vikingura na Farskim otocima donijet će joj zanimljiv let koji će trajati više od četiri sata. A spuštanje na Farske otoke prava je avantura, zrakoplov mora sletjeti između dvije klisure i oni koji su bili na Farskim otocima kažu da je strah neizbježan.

– Nestalo je alkohola u zrakoplovu, a rekli su nam da je najbolje trgnuti žesticu kako bismo lakše prebrodili slijetanje – kaže nam jedan od onih koji su letjeli na Farske otoke.

A Split će prvu utakmicu protiv Črnomoreca, kako stvari stoje, igrati u Poljudu. Tako je za sada odlučila Uefa. Istina, Split je zatražio, s obzirom na pozitivne ocjene iz prve dvije utakmice, da se dvoboj s Črnomorecom odigra u Parku mladeži. Uzvrat će se vjerojatno igrati u Odesi. Naravno, Split će se, s obzirom na uzavrelu situaciju u Ukrajini, obratiti Ministarstvu vanjskih poslova, tražiti procjenu sigurnosti. Nadamo se da će i nakon ovog kruga svi naši klubovi ostati u natjecanju.

>> Hajduk, Rijeka i Split saznali tko ih čeka u trećem pretkolu EL

Ključne riječi

Komentara 4

JA
JackRussell
13:13 26.07.2014.

E Maršiću crni Maršiću, na platnoj si listi Hajduka i još ne znaš da Hajduk ne putuje u Karagandy već Astanu, glavni grad države gdje od trećeg pretkola Šahtjar igra svoje utakmice.

BS
bstrabi2
11:39 26.07.2014.

Kako igraju.Nebi trebali ni putovat.Jer onako loše igrat.Pred svojom publikom.Je sramota.Ja bi i natjeral igrat u svom trošku,a ne kluba....

LI
LigaPrvaka
13:16 26.07.2014.

Ajmo Rijeka zgazi kmečala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije