Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska liga

Hajduk se spasio u sudačkoj nadoknadi, Pušnik pogodio s džokerima Ohandzom i Saidom

Hajduk
Foto: Hajduk.hr
1/7
14.07.2016.
u 21:56

Na stadionu Emil Alexandrescu Hajduk se suprotstavio CSMS Iasiju u prvoj utakmici 2. pretkola Europske lige i uz mnogo muke stigao do remija - 2:2.

Hajduk je u Rumunjskoj počeo novu europsku avanturu. Na stadionu Emil Alexandrescu suprotstavio se CSMS Iasiju u prvoj utakmici 2. pretkola Europske lige i uz mnogo muke stigao do remija – 2:2.

Slovenski trener Marijan Pušnik doveo je bijele u Iasi bez snažnih uzdanica, ozlijeđenog veznjaka Tina Svena Sušića i vratara Lovre Kalinića koji je na odmoru zbog Europskog prvenstva. No, zračio je optimizmom koji je uspio prenijeti na svoju momčad.

Ipak, to nije pomoglo splitskoj momčadi koja je igrala iznimno loše u prvom dijelu, Rumunji su već u 23. minuti vodili sa 2:0, a malo je nedostajalo da bude katastrofalnih 3:0. Iasi je poveo u 19. minuti nakon pogreške Hajdukove obrane. Točnije, Ćosića koji je jednu napucanu loptu u svom kaznenom prostoru trebao zagraditi ili izbaciti izvan igrališta, no glavom ju je poklonio Piccioniju, a on je sa šest metara dodao Cristei kojem nije bilo teško zabiti.

Samo četiri minute nakon toga Iasi je povećao vodstvo nakon još jedne pogreške gostujućih braniča. Bijeli su loše namještali zaleđe pa je Piccioni primio jednu loptu i izašao sam pred Stipicu te lagano pogodio.

Hajduk je u nastavku ipak uspio ostvariti zadovoljavajući rezultat za uzvrat na Poljudu sljedećeg tjedna. I to ponajviše zahvaljujući pravim potezima trenera Pušnika.

Prvo je u poluvremenu Mastelića ostavio u svlačionici te ubacio Franka Ohandzu koji je već u 48. smanjio zaostatak. Lijepo mu je dodao Fran Tudor.

 

A onda, duboko u sudačkoj nadoknadi, ukazao se Said Ahmed Said, naturalizirani Talijan rođen u Gani, koji je uz pomoć domaćeg vratara Grahovca pogodio sa 20-ak metara. Pušnik ga je uveo u igru u 67. minuti umjesto Tudora i sigurno će pamtiti svoj debi za bijele.

 

U petak će u Nyonu biti izvučeni parovi 3. pretkola Europske lige koje će biti odigrano 28. srpnja i 4. kolovoza. Pobjednik dvoboja Iasi – Hajduk doznat će ime sljedećeg (potencijalnog) suparnika. Početak ždrijeba je u 13 sati.

Tijek utakmice:

IASI - HAJDUK (2:0) 2:2

Iasi: Grahovac – Voicu, Mihalache, Frasinescu, Ciuca – Gheorghe, Mitić, Tiganasu, Bole – Cristea, Piccioni. Trener: Nicolo Napoli

Hajduk: Stipica – Juranović, Nižić, Ćosić, Milić – T. Bašić, Jefferson, Kožulj – Tudor, Mastelić, Vlašić. Trener: Marijan Pušnik

90'+4' Kraj utakmice! Hajduk je na kraju izborio vrlo dobar rezultat i spasio se od poraza u sudačkoj nadoknadi

90'+4' GOOOL Hajduk je izjednačio u posljednjim trenucima (2:2) utakmice! Pogodio je drugi Pušnikov džoker - Said! Opalio je sa dvadesetak metara, Grahovac je katastrofalno reagirao i lopta je odsjela u mreži!

89' Umalo pogodak Hajduka! Nakon mnogo odbijanja Ćosić je pokušao glavom, a Grahovac je izbio u korner

67' Fran Tudor napušta teren, a službeni debi za Hajduk upisuje Said Ahmed Said.

57' Mujan je zamijenio Tomu Bašić

48' GOOOL Hajduk je smanjio na 2:1! Pogodio je Pušnikov džoker Frank Zoa Ohandza koji je ušao u nastavku umjesto Mastelića! Lijepo mu je dodao Fran Tudor 

46' Počelo je drugo poluvrijeme! 

45' Završilo je prvo poluvrijeme! Domaćin ima visokih 2:0

45' Vlašić je napravio pomutnju pred suparničkim vratima, vratar Grahovac uz mnogo muke izbio je njegov udarac

32' Umalo novi pogodak Rumunja! Cristea, strijelac prvog pogotka, tukao je loše glavom sa svega tri metra

23' GOOOL Iasi je povećao vodstvo na 2:0! Hajduk je katastrofalno počeo utakmicu. Ponovno je pogriješila obrana namještajući zaleđe. Piccioni je primio loptu i izašao sam pred Stipicu pa lagano pogodio

19' GOOOL Iasi vodi 1:0, kakva pogreška Hajdukove obrane! Ćosić je jednu napucanu loptu u svom kaznenom prostoru trebao zagraditi ili izbaciti izvan igrališta, no glavom ju je poklonio Piccioniju, a on sa šest metara dodaje Cristei kojem nije bilo teško zabiti

1' Počela je utakmica

>>Pušnik: Vlašiću, nasmij se, pa privilegij je igrati za Hajduk

>>HNS upozorio Marijana Pušnika: Ne javno o kaznama!

Komentara 59

U1
ursus_1212
22:08 14.07.2016.

Eto 2:2. Za uzvrat odlično.

Avatar Gerrard
Gerrard
22:39 14.07.2016.

Ovaj rezultat 2:2 dođe nam kao pobjeda s obzirom na pokazanu igru u 1.poluvremenu.Bojim se da ovaj Hajduk neće daleko dogurati,bit će veliki uspjeh ako se dođe do zadnjeg pretkola pa ovo je smijurija,takve greške to se radi u klubovima poput NK Junak Sinj ili NK Sesvete.Onaj Hajduk od recimo 2000.-04.je bio Barcelona za ovaj sada,kad se sjetimo Računice,Rapajića,Vejića,Đolonge i da ne nabrajam,kad se s jednom Romom igralo izjednačeno,s Fulhamom...Ovo je stvarno tužno..Sretno nam bilo..

JU
Jure7
21:24 14.07.2016.

Majke ti, koliko ovaj Stipica placa da igra u Hajduka????? Ovaj Cosic kao da je igrao na Palagruzi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije