Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve o burnom odnosu

Guardiola poglavlje knjige posvetio Mandži: Vidjelo se da nećemo biti prijatelji!

Mario Mandžukić
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/4
03.03.2015.
u 17:32

"S Mandžukićem uvijek morate biti na oprezu. Naš odnos je u manje od dva mjeseca od poštovanja i podrške prerastao u nešto negativno"

U kolovozu prošle godine izdana je knjiga "Herr Pep" o sadašnjem treneru Bayerna Pepu Guardioli, koju je napisao Marti Perarnau, novinar iz Barcelone. Knjigu je pisao u suradnji s Guardiolom, s kojim je proveo 200 dana, a koji ju je na kraju autorizirao.

Španjolski mediji danas su izvukli iz nje poglavlje o Mariju Mandžukiću u kojem je opisan odnos Guardiole i hrvatskog reprezentativca. Pep je autoru ispričao neke tajne i otkrio kakav buran odnos su imali.

"Već nakon dva tjedna Mandžukić je bio cijenjen zbog svojih trkačkih sposobnosti, borbenosti i pritiska na protivnike. No, njegova agresija imala je i loše strane. Kada god je na treningu došlo do stresnih situacija, vrlo često je Mandžukić sudjelovao. Guardiola i njegovo osoblje imali su sumnje u Hrvata, ali ne o njegovu nogometnom znanju. Divio se njegovu kapacitetu i tome koliko radi za momčad, ali bio je zabrinut zbog stalnog bijesa i nespremnosti da razumije novi sustav igre", piše u knjizi.

Mario nije volio biti na klupi pa je Guardiola zbog toga imao problema.

"S Mandžukićem uvijek morate biti na oprezu. Naš odnos je u manje od dva mjeseca od poštovanja i podrške prerastao u nešto negativno. Ako bi Götze dobio prednost, Mario bi postao hladan i nezainteresiran".

Ipak, Guardiola je imao i riječi hvale za napadača.

"Na početku smo imali preliminarni razgovor i bilo je napeto. Nismo počeli dobro, od prvog dana vidjelo se da nećemo biti prijatelji, da među nama nema kemije. Ali, kažem vam i da ne postoji bolji od njega, nitko ne može toliko raditi, slomiti protivnika i davati sve od sebe na terenu. U karijeri nisam imao centralnog napadača poput njega. Niti je zbog razloga koje sam naveo netko bio bolji od njega."

>>Guardiola izazvao sudar, nećete vjerovati što ga je zamolio vozač čiji je automobil udario!

>>Mario Mandžukić potvrdio Guardioline riječi!

>>Evo što je Guardiola poručio bivšim igračima koji su ga popljuvali!

Komentara 10

DA
Djeca_Arbata
18:19 03.03.2015.

Pa ne možeš Mandžu imati za zezanje. On radi stalno na terenu i ne trpi trenerske eksperimente. Dok drugi njonjoju na terenu on gine za momčad...Recimo Marco Reus...zadnju tekmu protiv Juvea osim što je dao gol ništa drugo nije radio nego je tražio komade u gledalištu i ugovarao sastanke...Mandžo nije takav...on je radnik i ne trpi zakulisne igre i spletke...poštenje iznad svega...

FR
fred70
18:34 03.03.2015.

Pep, pa nije li upravo to zadatak trenera da igrača fizički ,ali i psihički pripremi na utakmicu. tj. Uskladi sa ostatkom momčadi? Ja vjerujem da je on težak karakter, ali isto mislim i o tebi. I u tome je problem. Možda se bojiš da mu nisi dorastao? Kad bi uprava Bayerna razmišljala poput tebe, također bi te morali izbaciti. Uostalom mislim, ustvari čini mi se, da su u Barceloni upravo to uspjeli napraviti, malo ga smiriti. Dali je to šta inače misliš o njemu istina ili samo opravdanje pred drugima, neznam, teško mi je malo vjerovati. Ali ako je, svaka čast....

CA
carpediem
18:39 03.03.2015.

Tko mnogo radi on ima pravo i da trazi nazad a sad se dobro vidi da Mandzo fali Bayernu jer ga Lewandowski ne moze zamjeniti a i sad se dobro vidi da kod Guardiole svako mora sutiti i samo raditi po njegovom naredjenju a tko se malo osamostali i rekne svoje misljenje njemu je vani to je kao diktatura.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije