Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEĆAJU IH SE HAJDUKOVCI

Dila Gori prvak je Gruzije, a glavni trener ima samo 25 godina!

fcdila.ge
Foto: Uča Sosiašvili
22.05.2015.
u 10:30

Uča Sosiašvili je osvojio naslov prvaka Gruzije s Dilom iz Gorija. Tog kluba sigurno se sjećaju hajdukovci zbog šokantnog ispadanja iz pretkola Europske lige 2013. godine, no Uefi je Sosiašvili zanimljiv i zbog toga što je uspjeh s Dilom postigao sa samo 25 godina!

Dok Ćiro tvrdi da nema pravog trenera bez sijede kose i velikog iskustva, u Europi je trend zadnjih godina potpuno drukčiji. Na klupama najboljih klubova uglavnom su četrdesetogodišnjaci. Primjerice, 44-godišnjaci su Guardiola (Bayern), Simeone (Atletico) i Enrique (Barcelona), treneru Liverpoola Rodgersu su 42, Sevillinu treneru Emeryju 43, Bordeauxovu treneru Sagnolu 37, a trener premijerligaša Swanseaja Monk ima samo 35 godina.

Uefa je pak jučer objavila da je izvjesni trener Uča Sosiašvili osvojio naslov prvaka Gruzije s Dilom iz Gorija. Tog kluba sigurno se sjećaju hajdukovci zbog šokantnog ispadanja iz pretkola Europske lige 2013. godine, no Uefi je Sosiašvili zanimljiv i zbog toga što je uspjeh s Dilom postigao sa samo 25 godina!

Gruzijci su ga već prozvali svojim Mourinhom.

U Hrvatskoj je pak najmlađi trener na prvoligaškoj klupi Željko Kopić iz Zagreba kojemu je 37 godina.

Kod nas mladi treneri šanse dobivaju na kapaljku, najbolje to dokazuje da HNL ima najstarije trenere u Europi, s prosjekom od čak 55,3 godine.

>> Evo što su nakon žestoke svađe poručili Nikola Kalinić i Darijo Srna

Komentara 3

IS
istina00
11:53 22.05.2015.

neće valjda taj atomski "dila gori" opet dopasti hajduka ako nekim čudom izbore EU natjecanje? hehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije