Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DO DALJNJEGA

Grčki nogometaši zbog financijskih problema kreću u štrajk

Grčka nogomet
Foto: Reuters
1/5
08.12.2015.
u 15:21

- Igrači su prisiljavani do nemogućih granica tolerancije i strpljenja i umorni su od obećanja - poručio je Grčki sindikat profesionalnih nogometaša

Grčki nogometaši od idućeg tjedna kreću u štrajk do daljnjega, objavio je danas Grčki sindikat profesionalnih nogometaša (PSAP). 

Helenski nogometni savez  (EPO) i dvije vodeće lige - Super Liga i nogometna liga - nisu ispoštovale dogovor postignut prije dvije godine, a prema kojem se treba stvoriti poseban fond za pomoć nogometašima koji su dobili dopuštenje da odu iz klubova s financijskim problemima, kaže se u priopćenju PSAP-a.

Niki Volos i OFI Crete su prošle sezone izbačeni iz Super lige zbog financijskih problema, a brojni su nogometaši napuštali klubove u kojima su igrale nakon što im nisu isplaćivane plaće. 

- Igrači su prisiljavani do nemogućih granica tolerancije i strpljenja i umorni su od obećanja - dodaje PSAP.

Štrajk će početi s utakmicama trećeg kola grčkog Kupa koje se igraju od 15. do 17. prosinca i nastavit će se sa sljedećim kolom Super Lige i druge lige koje se igra od 19. do 21. prosinca.

- Nema drugog načina da se očuva naša profesionalna, ekonomska, sportska i materijalna egzistencija. Tražimo se samo da se aktivira taj fond za pomoć o kojem postoji dogovor. Ne tražimo ništa više od onoga što zaslužujemo - kaže se u priopćenju PSAP-a. 

>> Pogledajte brutalne nerede u Ateni - derbi Panathinaikosa i Olympiakosa otkazan!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije