Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJDUK

Grbić: Na leđima nosim Gospin broj 13, a bez stipendije sam ostao kad je otac vodio Hajduk

26.04.2015., Gradski stadion, Koprivnica - MAXtv 1. HNL, 30. kolo, NK Slaven Belupo - HNK Hajduk. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
28.04.2015.
u 17:28

Koliko zarađuje: Jedan je iz plejade Hajdukovih mladih igrača s ugovorima od 10.000 kn.

Fran Tudor iskočio je prošli tjedan, zabio je i u Koprivnici, a njegova lijepa priča nastavlja se u Hajduku. Protiv Slaven Belupa kao pravi rutiner debitirao je stoper Petar Bosančić, a junak pobjede bio je 19-godišnji vratar Ivo Grbić. Skrivio je jedanaesterac pa ga obranio, kasnijim paradama prometnuo se u junaka Hajdukove pobjede kojom je prekinut nesretni niz.

Nisam ga ni taknuo!

– Je li bio penal? Meni se čini da ga nisam taknuo – pitao nas je Hajdukov junak na prvom susretu.

Nakon te pobjede puno je veselije u Hajduku.

Niksi (Vlašić, nap. a.) rekao je da sam to napravio namjerno, da se dokažem – smije se Grbić.

Jedan je iz plejade Hajdukovih dječaka s ugovorima od 10 tisuća kuna mjesečno u bruto iznosu. Tek se počeo brijati, to što je narastao deset centimetara u posljednjih šest mjeseci sugerira i na pubertetske dane. A vozačka dozvola, tome Grbić još nije ni blizu. Ima ih takvih koliko hoćete u prvoj momčadi bijelih.

– Balić, Vlašić, Tudor i ja smo bez vozačke. Bašić vozi već dvije godine, a Maloku valjda deset (smijeh) – odlično je raspoložen Grbić.

Dok je Ivo, Hajdukov albatros (kako su ga nazvali jer visok je 196 cm, a raspon ruku mu je navodno 206 cm), skidao obrane i taj jedanaesterac, u bolnici Filipa II. u Skoplju tata Josip proživljava pravu dramu. Nekadašnji predsjednik Hajduka prolazi rehabilitaciju nakon teške operacije srca. Preko interneta je pratio svaki detalj utakmice.

– Rekao mi je da mu je prošlo pola života dok je trajala utakmica. Sretan je bio, a što će drugo – jednostavno kaže Ivo. Nije ni njemu bilo lako dok je tata Grbić bio predsjednik.

– Bilo je teško, ja sam u Hajduku deset godina, a on je bio godinu-dvije. Svi su govorili da sam u Hajduku zbog njega, a meni je u njegovo vrijeme ukinuta stipendija. Razgovarali smo kad je preuzimao funkciju u Hajduku, rekao sam mu da je to njegov život, neka preuzme tu ulogu. Ali, da mi je to sve malo odmoglo...

Njegov vratarski san počeo je kada je imao šest godina.

– Samo prvi trening nisam branio, svi su igrali, pa mi je bilo neugodno reći da želim biti vratar. Sutradan je otac kazao treneru Dušku Vulikiću da bih branio i tako je sve krenulo. Prvi vratarski trener bio mi je Igor Vukman, u Hajduku sam od devete godine, svi su treneri odlični, a ja sam nekako najbliži s Vladimirom Balićem. S njim imam poseban odnos, gotovo prijateljski – kazao je Grbić.

Vratarski mu je uzor Oliver Kahn.

– U njegovu sam dresu branio do iznemoglosti, još ga čuvam. Od ostalih mi se sviđaju Lloris i Curtois, a od Hajdukovih vratara na prvom mi je mjestu Pletikosa – kaže Grbić.

Nije u Koprivnici debitirao za Hajduk, to je bilo protiv Rijeke, ali taj obranjeni jedanaesterac i pobjeda nekako su ga lansirali. A daljnji planovi?

Kalinić je i dalje prvi vratar, a ja ću, dok se on ne proda, čekati svoju novu prigodu – kazao je Grbić i prisjetio se detalja iz Koprivnice.

– Kad sam napravio taj jedanaesterac, na trenutak sam pao psihički, ali odmah sam sebi rekao da nije gotovo. Htio sam pojesti tu loptu, a ne samo obraniti penal – kaže Grbić.

Posjet Lourdesu

Bez pardona je otkrio tajnu obrane s bijele točke.

– Gledam igrača u oči!

Vratar košarkaškog izgleda ima broj 13 na leđima.

– Trinaest je Gospin broj, zato sam ga uzeo, dojmilo me se to kad sam bio u Lourdesu. A bio je i jedini slobodan. Nose ga Oblak, Courtois i Navas, sviđa mi se broj, pokušat ću ga imati cijelu karijeru.

>>Nogometne dinastije u Hrvatskoj: Kakav otac, takav sin

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije