Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
29.11.2015. u 20:00

Rasplet Mamićeva slučaja dogodit će se ako je država, koja ga je skrivala, to odlučila.

Je li šetnja od Ružmarinke do Svetica, koja se iz medijskog kuta pratila bolje od finala Kupa velesajamskih gradova između Dinama i Leedsa 1967. godine, bila i konačni put prema boljem i poštenijem klubu iz Maksimirske 128? Za vjerovati je da su BBB, koji žele proširiti krug odgovornih za Dinamovo poslovanje i na državne institucije, blizu svoje konačne satisfakcije. Ali poznavajući ovu zemlju i ove ljude koji su na odgovornim pozicijama 25 godina, ne bih sav novac stavio na 'sigurnu okladu'.

No, vrteći film unatrag, nedvojbeno su jednu od najznačajnijih uloga u priči o Mamićevim mukama odigrali jedan centarfor i plavi navijači. Naime, Eduardo da Silva našao se na sudu s Mamićem upravo zbog građanskog ugovora, a inicijativa Zajedno za Dinamo, u kojoj je bilo i viđenijih Bad Blue Boysa, počela je ovu 'utakmicu'.

Pravosuđe se zainteresiralo tek kada je Duduova supruga Andrea malo podrobnije pročitala sve ugovore i zajedno s odvjetnikom Ivicom Crnićem započela svoju pravnu bitku. Dečki iz Zajedno za Dinamo, među kojima ima ljudi najrazličitijih zanimanja i stupnjeva obrazovanja, krenuli su državne institucije upozoravati na način poslovanja zagrebačkog kluba i na način na koji je konstituirana Skupština Dinama.

BBB (ponajprije upad Danijela Hrnjaka i nezgodna pitanja na jednoj Mamićevoj konferenciji za medije) te jedan mali dio zagrebačkih novinara ukazivali su ponajprije na nemoralno ponašanje Dinamova izvršnog predsjednika još tamo od 2007. godine, kada je tek krenuo njegov uspon i kada je tek započela akcija Mamićeva 'načina poslovanja' te apsolutizam u Dinamu i nogometu, koja se danas tek otpetljava.

Mamić je, dakako, nevin dok mu se ne dokaže suprotno, navijači, nad kojima je provođena represija istog tog čovjeka, potpomognutog državnim organima, pak i dalje mogu samo prosvjedovati i čekati rasplet. A on će doći tek ako je država, koja ga je skrivala, sada i definitivno odlučila završiti slučaj Zdravka Mamića.

>>Pročitajte pismo BBB-a Ministarstvu: 'Vlast i MZOS odgovorni su za pljačku"

>>Šef Dinama Mamić u srcu je skandala pronevjere i utaje poreza

Komentara 79

NE
neznamja
20:48 29.11.2015.

nije Problem u Mamicu Problem je da je Dinamo najbogatiji i najuspjesniji Klub iz bivse a to u Hrvaskoj nekima na zalost nikako ne pase.

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
21:02 29.11.2015.

Ajmo ovako, recimo da mamić ode iz dinama, za sobom ostavlja punu kasu to je vidljivo, uspješno je vodio klub bez obzira dali je tu bilo propusta ili ne to je već stvar pravosuđa, e sad, baš me zanima koo bi ga zamjenio, ko je taj vrli mudronja koji sve ove godine na sve moguće smicalice želi doći do pune kasiceee, teško je predpostaviti al saznaće se puno je tu godina rada i truda uloženo na tjeranju mamića iz dinama da se nebi objelodanilo njegovo ime i prezime, moje skromno osobno mišljenje je da se ovdje neradi ni o kakvom tjeranju pravde na vidjelo nego o čistom preuzimanju zlatne kokice na silu, doće do para a da nije ni oro ni kopo, živi bili pa vidjeli....da se razumjemo nisam neki simpatizer mamića al nisam ni naivec pa da vjerujem u poštene namjere ove trenutne sekte na vlasti, eto.....

BE
berogrga
20:52 29.11.2015.

Gdje je optužnica, gdje je presuda suda? Mediji i politika se iživljavaju godinama nad Mamićem, dežurni partijski komentatori kleveću na temelju izopačene percepcije kojima ih hrane partijski mediji. Uglavnom, pnuskok, mediji i vi dežurni partijski internet komentatori niste sud i nije vam ovo 1945. da optužujete i sudite kao vaši svjetonazorski idoli. Hrvatski mediji su na dnu liste po slobodi medija, zašto je to tako vidimo iz slučaja Mamić. Vi mediji se iživljavate i radite hajku nad Mamićem koji vodi uspješno najbogatiji klub u regiji, a šutite o pranju 500 milijuna kn preko tvrtki za koje lobira Krešo Milanović, šutite o nalazu državne revizije koja je otkrila nestanak 16 milijardi kn u režiji sdp-ovaca, pitam se tko je tu moćan i nedodirljiv, Mamić sigurno ne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije