Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAjDuk

Grad nije dao koncesiju na 25 godina! Baldasar: Neću zbog vas u zatvor!

Sjednica Split
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/5
25.11.2014.
u 17:00

Višesatna sjednica Gradskog vijeća protekla u politiziranju oko kluba

Ništa neočekivanog nije ponudila sjednica Gradskog vijeća Splita na kojoj je jedina tema bila Hajduk. Navijači, okupljeni u udrugu Naš Hajduk, nadali su se da će njihov prijedlog o dobivanju koncesije za upravljanje gradskim dionicima na 25 godina dobiti prolaz. Ali, ništa od toga, to se znalo i prije sjednice. Večer prije to je najavio i gradonačelnik Ivo Baldasar što je razjarilo tajnika udruge Bojana Islamovića, koji mu je prigovorio na tom istupu. Baldasar se nije dao.

Podrug najoštriji

– Neću zbog vas ići u zatvor – odbrusio mu je u pauzi.

Gradonačelnik je inzistirao na detalju da se ispita je li prijedlog o koncesiji na 25 godina zakonski, dokumentaciju će proslijediti i Državnom odvjetništvu. Ideja o 25-godišnjoj koncesiji u kojoj Naš Hajduk ima velika prava nije se svidjela ni vijećniku HSLS-a Tončiju Blaževiću, koji je bio bez dlake na jeziku.

– Malo ste se zaigrali s ovim prijedlogom, ovo je potpuna blokada Grada. Nisam protivnik ovog modela, ali ne na ovako dugi period, bliži sam varijanti na četiri godine – govorio je Blažević.

O Hajdukovu poslovanju vijećnicima je govorio predsjednik uprave Marin Brbić. Predočio je brojke po kojima će Hajduk biti u plusu za 3,5 milijuna kuna, govorio o planovima kluba, zatražio da se kredit od 30 milijuna kuna za koji je Grad jamac reprogramira na deset godina. Vijećnici su ga rešetali pitanjima, na tapeti je bila njegova plaća od 32 tisuće kuna.

Najoštriji je bio Luka Podrug, koji je često žestok u raspravama pa je u Splitu podosta etiketiran. On kaže nepravedno, ali valjda se sve u životu vraća. I on je nekada u svom neznaju druge etiketirao pa se sada ne bi trebao čuditi...

– Doživljavam nevjerojatnu razinu prijetnji i uvreda zbog drugačijeg razmišljanja. I ova neodigrana utakmica, taj skandal je napravljen da bi se napravio pritisak na nas vijećnike – govorio je Podrug.

Ostatak društva, iz HDZ-a i SDP-a nije bio konkretan, politika je balansirala, nisu se htjeli zamjeriti potencijalnim biračima. Vijećnici su se bavili Brbićevom plaćom i nebitnim pitanjima koliko je bilo sjednica Nadzornog odbora. Velika većina pokazala je totalno nepoznavanje problematike, većina rasprava bila je pucanj u prazno.

Policija čuvala zgradu

Na kraju je donesen zaključak da projekt “Naš Hajduk” ide dalje, udruga će i na izborima, koji se trebaju održati krajem sljedeće godine, izabrati novi Nadzorni odbor, a što će budućnost ponuditi, tek će se vidjeti. Naravno da sada još nekoliko "političkih odluka" stručne službe grada će razmotriti kako reprogramirati kredit, a o koncesiji će se početi razgovarati početkom 2015. godine. Inače, sjednica je održana pod policijskom zaštitom, od ranih sati djelatnici MUP-a u uniformama i civili čuvali su zgradu.

>>Povjerenik za natjecanje HNL-a donio odluku o derbiju Dinama i Hajduka!

>>Torcida će u subotu organizirati veliki prosvjed na Rivi

Komentara 21

Avatar cluesblues
cluesblues
17:54 25.11.2014.

dvije odluke tu nisu spomenuli - prvo da se dug hajduka za komunalnu naknadu od cak 5 milijuna kuna umjesto placanja pretvara u dokapitalizaciju (!?!) - drugo, po tom predlozenom modelu udruga nas hajduk bi dobila "koncesiju" nad upravljanjem hajdukom, ali bi vlasnistvo vecinskog paketa ostalo na gradu (dakle sve nastale obveze, financijske i druge, i sva odgovornost kao vecinskog vlasnika bi ostala na gradu, a upravljanje bi preuzela udruga nas hajduk…) - kakav je to samo pametan model osmislio ovaj fetivi splicanin bojan islamovic, i na kraju nije dobio na 25 godina nego samo na 4 (dok se ne ispita dal je to uopce zakonito)…ali bar znamo zbog cega se demonstriralo "spontano okupljanje naroda" i igrokaz na maksimiru i poljudu - nema s tim veze ni hns ni dinamo, islamovic je samo pokazal gradskim vjecnicima sta ih ceka ako inicijativa i oprost dugova ne prodju….

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
17:32 25.11.2014.

placu 32000 kuna??????????pa za kaj ?????''

Avatar imotska115
imotska115
17:31 25.11.2014.

Gdi na svijetu poreznici placaju rezije kluba i one nesposobne sto sjnim upravljaju. Ovo nisu komunisticka doba daj mi daj i sve u redu.Danas ti kao vlasnik bilo kojeg kluba moras imat dobar managment i dobru reklamu svojih pokrovitelja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije