Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLADA REPREZENTACIJA

Gračan će Švedsku napasti s Rogom i Ćorićem

Nenad Gračan
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/5
31.08.2016.
u 14:34

- Švedska je izuzetno jaka momčad, u prošloj su generaciji osvojili europski naslov i nastavljaju pokazivati snagu. No, i mi imamo kvalitetne igrače, kao i želju i motiv da se suprotstavimo Šveđanima. Prvi smo na tablici i učinit ćemo sve da tu i ostanemo. Poštujemo Švedsku, ali i sami sebe - rekao je Gračan.

Izbornik hrvatske U-21 reprezentacije Nenad Gračan najavio je kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo protiv Švedske koja se u četvrtak igra u Koprivnici.

- Švedska je izuzetno jaka momčad, u prošloj su generaciji osvojili europski naslov i nastavljaju pokazivati snagu. No, i mi imamo kvalitetne igrače, kao i želju i motiv da se suprotstavimo Šveđanima. Prvi smo na tablici i učinit ćemo sve da tu i ostanemo. Poštujemo Švedsku, ali i sami sebe - rekao je Gračan.

Hrvatska je trenutno vodeća momčad skupine s 18 bodova nakon sedam odigranih utakmica. Švedska je odigrala šest utakmica i ima 16 bodova, dok je Španjolska na trećem mjestu s 13 bodova s također šest utakmica.

- Razigrana Španjolska je među najmoćnijima u Europi, a Švedska je discipliniranija i organiziranija, voli kontakt-igru i na taj ćemo problem i mi naići. Moramo imati brzu predaju lopte kako bismo izbjegli taj kontakt. Imaju zaista dobrih igrača, a izdvojio bih centarfora Engvalla, zatim Tankovića i veznjaka Olssona, nepredvidive igrače koji mogu stvoriti višak i moramo voditi računa o njima.

Hrvatska nakon utakmice sa Švedskom gostuje u Gruziji (6. rujna).

- Želja nam je ići iz utakmice u utakmicu. Pokazali smo moć, snagu i znanje, ne moramo se previše opterećivati protivnicima, već moramo držati svoju razinu i način igre, i tako možemo ostati na samom vrhu. Gruzija je također kvalitetna momčad, možda s manje natjecateljskog iskustva od Švedske i Španjolske, no teško gubi, kao što smo i sami vidjeli, ali pobjeda nad Švedskom donijela bi nam i dodatno samopouzdanje za taj dvoboj.

Gračan će na raspolaganju imati dvojac iz seniorske reprezentacije, Marka Roga i Antu Ćorića.

- Drago nam je igrati u Koprivnici, tamo ljudi poznaju nogomet i vole hrvatsku reprezentaciju i bitno nam je da nas oni podrže. S njima će biti lakše ostvariti sve ciljeve - rekao je Gračan.

Komentara 1

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
16:13 31.08.2016.

eto i Gračan je zaključio da sjeverniji krajevi poznaju nogomet i vole HR a što to znači zaključite sami

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije