Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI NOGOMET

Goropadni Bayern 'šesticom' Werderu krenuo u obranu naslova!

Bayern
Foto: Reuters
1/8
Autori: Marko Pavić, Hina
26.08.2016.
u 22:52

Trostruki strijelac za Bayern bio je Poljak Robert Lewandowski (13, 46. 77-11m), a po jedan pogodak postigli su Xabi Alonso (9), Philipp Lahm (66) i Franck Ribery (73).

Dvobojem Bayerna i Werdera započela je nova sezona njemačkog nogometnog prvenstva, a branitelji naslova iz Muenchena su pod vodstvom trenera Carla Ancelottija startali uvjerljivom 6:0 pobjedom pred svojim navijačima na Allianz Areni.

Trostruki strijelac za Bayern bio je Poljak Robert Lewandowski (13, 46. 77-11m), a po jedan pogodak postigli su Xabi Alonso (9), Philipp Lahm (66) i Franck Ribery (73).

Momčad iz Bremena načeo je već u 9. minuti Alonso sjajnim poluvolejem s 20-ak metara, koji je završio pod gredom, iznad nemoćnog vratara Wiedwalda. Četiri minute poslije Lewandowski je izbjegao zaleđe, dobio sjajnu dubinsku loptu od Riberyja i svladao još jednom nemoćnog vratara Werdera poslavši loptu u suprotne rašlje.

U prvoj minuti drugog poluvremena obrana Werdera ponovno je zaboravila na poljskog napadača koji se sjajno snašao na precizno ubacivanje Thomasa Muellera i postigao svoj drugi pogodak. Od 66. do 76. minute uslijedio je raspad momčadi iz Bremena kojoj su Bavarci utrpali još tri gola.

Nakon odličnog dvostrukog dodavanja s Muellerom, Bayernov kapetan Philipp Lahm ušao je u kazneni prostor i s desetak metara pogodio za 4:0. Mueller je u 73. minuti bio asistent i za peti pogodak. Na njegovo dodavanje u srce kaznenog prostora natrčao je Ribery i precizno poslao loptu pod gredu.

U 77. minuti Robert Lewandowski kompletirao je 'hat-trick' sigurno izvedenim kaznenim udarcem kojeg je sudac Dingert opravdano dosudio. 

U subotu je na rasporedu šest od preostalih osam utakmica 1. kola u kojima se sastaju: Koeln - Darmstadt, Augsburg - Wolfsburg, Borussia Dortmund - Mainz, Eintracht Frankfurt - Schalke, HSV  - Ingolstadt (15.30 sati) i Borussia Moenchengladbach - Bayer Leverkusen (od 18.30 sati). U nedjelju će kolo zaključiti Hertha - Freiburg (15.30 sati) i Hoffenheim - RB Leipzig (17.30 sati).

Marseille - Lorient 2:0

U prvoj utakmici 3. kola francuskog nogometnog prvenstva nogometaši Marseillea na svom su Velodromeu s 2:0 svladali Lorient.

Strijelci za prvu ovosezonsku pobjedu Marseillea bili su Cabella (19) i Gomis (70).

Marseille se s četiri boda probio do sedmog mjesta, dok je Lorient na začelju bez ijednog boda i s gol-razlikom 2-8. S maksimalnim učinkom u prve dvije utakmice na vrhu su Lyon, PSG i Nica.

U subotu je na rasporedu šest od preostalih devet utakmica trećeg kola, a sastaju se: Dijon - Lyon, Caen - Bastia, Metz - Angers, Montpellier - Rennes, Nancy - Guingamp i Nica - Lille (20 sati).

U nedjelju će biti odigrane preostale tri utakmice: Bordeaux - Nantes (15 sati), St. Etienne - Toulouse (17 sati) i Monaco - PSG (20.45 sati).

Betis - Deportivo 0:0

Prva utakmica 2. kola španjolskog nogometnog prvenstva Betis - Deportivo, koja je u petak odigrana u Sevilli, završila je bez pobjednika 0:0.

Tim bodom momčad iz Deportiva privremeno se našla na vrhu ljestvice s četiri boda, ali i utakmicom više od konkurenta koji su ostvarili pobjede u prvom kolu. Betis je s jednim bodom na 15. mjestu.

U subotu su na rasporedu četiri utakmice: Eibar - Valencia, Osasuna - Real Sociedad (18.15 sati), Real Madrid - Celta Vigo (20.15 sati), Leganes - Atletico Madrid (22.15 sati).

U nedjelju će biti odigrana još četiri dvoboja: Alaves - Sporting Gijon, Las Palmas - Granada (18.15 sati), Athletic Bilbao - Barcelona (20.15 sati) i Villarreal - Sevilla (22.15 sati). 

Kranjčar ušao, Rangers izjednačio

Glasgow Rangers je u četvrtom kolu škotske lige odigrao 1:1 na gostovanju kod Kilmarnocka. Domaćini su poveli golom Boyda (29.), a izjednačio je Tavernier (59.) i to samo minutu nakon što je Niko Kranjčar ušao u igru.

Rangers je vodeća momčad lige sa osam bodova, drugi je Celtic sa šest, ali ima i dvije utakmice manje.

Komentara 4

MK
mksdk
23:28 26.08.2016.

Kako je to moguće? Uprava mora podnjeti ostavku, trener se mora smjeniti, igrače se mora protjerati... Tako bi izgledali komentari da je ovako izgubio Dinamo. No budući da je izgubio Werder, toga nema jer je svima jasno koliko bi takve priče bile stupidne i besmislene.

Avatar Titanov sin
Titanov sin
07:57 27.08.2016.

Bayern ima sreću i to već 30 godina, Dinamo ima sreću što već deset godina kontinuitetno igra u Europi, sve je to sreća, ma kakav sustavni rad, kvaliteta igrača i trenera, sve je to samo sreća.

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
23:49 26.08.2016.

čim ga ne vodi odvratni pep odmah mi je draži

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije