Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO PRVAK

Schildenfeld: Vrataru Splita morali bismo platiti večeru

Dinamo
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/6
03.05.2016.
u 23:00

– Nadam se da mi je Split remijem s Rijekom produljio odmor za još tri-četiri dana, možda nam trener nakon finala Hrvatskog kupa da još koji slobodan dan. Sedam dana mi je bio najdulji ljetnji odmor u posljednjih šest godina.

Igrači Dinama, uglavnom svaki u svom domu, u nedjelju navečer saznali su da naslov prvaka ostaje u Maksimiru, remi Rijeke i Splita bio je znak da je momčad plavih i matematički osigurala 11. naslov prvaka uzastopno.

Zoki u inozemstvu

Jučer su svi bili raspoloženi, no nije bilo slavlja, a ni trenera, koji je negdje u inozemstvu, ali u Maksmiru ne žele reći o čemu se radi.

Neki od plavih gledali su prijenos, neki su pratili uživo kretanje rezultata.

– Nisam gledao utakmicu, samo sam čuo rezultat, pa sam se onda čuo s dečkima, malo smo prokomentirali, sretni s 11. uzastopnim naslovom. Ali, i kad je Rijeka imala bodovnu prednost nismo mislili da ćemo ostati bez naslova. Naravno da nakon dva poraza nije bilo bajno, ali straha nije bilo – kaže Pjaca kojem je kraj sezone bio upitan zbog prijeloma ključne kosti:

– Pomislio sam tada da mi je sezona gotova, pobojao se i za Euro i sad sam itekako sretan.

Stalno se govori o Pjacinu mogućem odlasku, koga on vidi za svog nasljednika?

– U slučaju da se to dogodi, na toj je poziciji Brekalo.

Ali, i on bi mogao otići, tko bi onda bio novi Brekalo?

– A ne znam – zaključio je Pjaca.

Antolić je gledao zadnjih pet minuta utakmice s Rujevice.

– Golman Splita skinuo je strašne stvari, svaka mu čast – kazao je Antolić koji se pokušao prisjetiti gdje je bio kad je Dinamo osvajao prvi od tih 11 uzastopnih naslova:

– Vjerojatno sam skupljao lopte na atletskoj stazi.

Gordon Schildenfeld osvojio je tzv. povratnički naslov.

– Nastavljamo gdje smo stali, rušimo rekorde, ali ne one negativne – kaže Šifo, koji je prošlo ljeto bio ozlijeđen, a sad ga pak čeka gusti raspored bez odmora – pripreme za Euro, pa kvalifikacije s Dinamom...

– Nadam se da mi je Split remijem s Rijekom produljio odmor za još tri-četiri dana, možda nam trener nakon finala Hrvatskog kupa da još koji slobodan dan. Sedam dana mi je bio najdulji ljetnji odmor u posljednjih šest godina. Planiram tih sedam dana odmora kao da će trajati 40 – kaže Šifo, koji nije gledao Rijeku, ali je pratio rezultat uživo. I na portalima čitao – vratnice, obrane golmana... Cura me u šest minuta 60 puta pitala za rezultat. Vjerojatno zbog godišnjeg odmora, planiramo otići k njoj u Atenu, i kad bi bila tri dodatna dana bilo bi super. A golman Splita nije zaslužio samo piće, Duki bismo trebali platiti večeru, organizirat ćemo to – kazao je dobro raspoloženi Schildenfeld.

Ante Ćorić bio je uz TV ekran.

– Split se dobro držao sve do zadnjih deset minuta, a onda je Rijeka stisnula – vratnica, pa čudesna obrana golmana... Čestitke i njemu i igračima Splita. Ali, nisam kraj dočekao na koljenima, mi smo ionako planirali pobijediti sve do kraja, tako da bismo svejedno bili prvaci.

Henriquez na čekanju

Englezi su se raspisali o vašem dolasku u Manchester City.

– Vidim se u Dinamu za Ligu prvaka, a oni neka pišu što žele – kazao je Ćorić.

Henriquez još ne zna kakvo će mu biti ljeto.

– Planovi su mi vezani uz Dinamo, a čekam i odluku izbornika Čilea hoću li biti i na užem popisu za Copa America – rekao je Dinamov napadač.

Komentara 5

Avatar Titanov sin
Titanov sin
08:49 04.05.2016.

Sifo, Sigali, Taravel, odlicni stoperi, vec sada nestrpljivo cekam utakmice za ligu prvaka. Jos jedino treba rijesiti zamjenu za Ademija.

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
06:43 04.05.2016.

Schildenfeld: Vrataru Splita morali bismo platiti večeru a pravim hrvatima brači Šapini zahvaliti na sjajnoj organizaciji i sigurnim kvotama za klađenje.

RI
rikavac
23:39 03.05.2016.

od cega ces Shifo,odmarat vise od pola godine nisi igrao i sad zadnja,dva mjeseca odigrao tri jake utakmice a ako su ti jake utakmice protiv istre i zagreba onda,si zasluzio,odmor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije