Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napušta panathinaikos

Gordon Schildenfeld potpisao za Dinamo, vraća se na ljeto!

mustang, schildenfeld
Foto: Hrvoje Jelavić/VLM
27.04.2015.
u 22:19

Potpisao je trogodišnji ugovor s hrvatskim prvakom.

Gordon Schildenfeld (30) potpisao je trogodišnji ugovor s Dinamom i na ljeto se iz Panathinaikosa vraća na Maksimir!

- Jako sam sretan što su se stvari ovako završile. Već dugo traje kontakt između ljudi iz Dinama i mene, odmah sam znao da se želim vratiti i lako smo se dogovorili. Svi znamo kakav je Dinamo klub, igrao sam već u Maksimiru, ali sada sam puno iskusniji i mogu reći bolji igrač koji može još jako puno dati. Veselim se ljetu, pripremama i novim izazovima te sam siguran da skupa sa suigračima možemo navijačima donijeti puno sreće – rekao je Šifo nakon potpisa ugovora, stoji na službenoj stranici Dinama.

Njegovom povratku raduje se i trener Dinama Zoran Mamić.

- Schildenfeld je iskusni stoper koji je svima dobro poznat i već je ranije nastupao za Dinamo. Svojim igrama će nam sigurno pomoći u ostvarivanju još boljih rezultata, a ponašanjem u svlačionici i van terena svakako će biti pravi primjer brojnim mladim igračima koje imamo. Rekao sam već da sam se u razgovoru s njim uvjerio kako mu ne nedostaje motiva, jedva čeka trenirati i igrati utakmice, a kada je tako onda će sigurno biti pravo pojačanje. Znamo koliko se želio vratiti u Zagreb i svi smo jako sretni što će Šifo ponovno biti dio naše modre obitelji - rekao je Mamić.

Schildenfeld je za Dinamo nastupao u sezonama 2006/07. te 2007/08., a u modrom je dresu odigrao 36 utakmica i postigao dva pogotka. Nakon Dinama prvo je igrao u Besiktasu, zatim je bio na posudbi u Duisburgu i Sturmu, da bi sezonu 2011/12. proveo u Eintrachtu. Nakon Njemačke preselio je u moskovski Dinamo otkud je otišao na posudbu - prvo u PAOK, a zatim u Panathinaikos za koji trenutno nastupa. Za Sturm je odigrao 92 utakmice i zabio 7 pogodaka, dok je u dresu Panathinaikosa odigrao 69 utakmica i postigao dva pogotka.

Od 2009. godine je reprezentativac Hrvatske, a do sada je odigrao 21 utakmicu.

>>Mamić: Želim Schildenfelda i Spahića, ali je Šifo trenutačno realnija opcija

Komentara 20

RP
rade.pranjic
22:54 27.04.2015.

Svuda podji, doma dodji. U najbolji Hrvatski klub.

DU
Deleted user
23:07 27.04.2015.

Volim te Dinamo. Lijepa vijest.

Avatar cluesblues
cluesblues
23:10 27.04.2015.

jako dobra vijest...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije