Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GORDON SCHILDENFELD:

Tudor će se snaći u ludom grčkom temperamentu

Gordon Schildenfeld
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
16.07.2015.
u 15:45

'Dobar je PAOK, kvalitetan, sad s našim štihom u liku Igora Tudora. Bit će to dobra kombinacija.'

Zbog ozljede ga nije bilo u sastavu Dinama na utakmici s Folom Esch, no barem nam je mogao govoriti o PAOK-u, grčkom klubu koji će danas igrati s Lokomotivom u drugom pretkolu Europske lige. Naime, Gordon Schildenfeld je igrao za PAOK, a u Dinamo je stigao iz Panathinaikosa pa dobro poznaje grčki nogomet.

– Dobar je PAOK, kvalitetan, sad s našim štihom u liku Igora Tudora. Bit će to dobra kombinacija – drži Gordon.

Ambicije PAOK-a?

– Žele osvojiti grčko prvenstvo, dosad je sve držao Olympiacos pod sobom, a oni se bore s Panathinaikosom za drugo mjesto. Zadnji put su bili drugi kad sam ja bio tamo, prije dvije godine. No sad se možda promijene odnosi snaga u grčkom nogometu jer je Olympiacos u određenim problemima, vratio se AEK u ligu i bit će napeto. A Lokomotivi će biti jako teško pobijediti PAOK koji se pojačao.

Salpingidis je još tamo.

– Da, ali i ne samo on, mnogo je igrača koji su bili tamo dok sam ja bio član njihove momčadi. Jaki su, s puno reprezentativaca, ima i nešto vrlo kvalitetnih mladih igrača.

Dinamo se na terenu dobro nosio s PAOK-om, no na kraju je obje utakmice izgubio s minimalnom razlikom.

– Igraš da pobijediš, pa PAOK je prošle godine radio puno problema i Schalkeu, jedva su Nijemci prošli.

Kako će se Tudor snaći u tom grčkom mentalitetu?

– Ha-ha, oni su, blago rečeno, malo nestrpljivi, odmah žele rezultat, naslov prvaka. Navijači su jako ponosni i vrela srca. Gledaju zalaganje na terenu, a to kod Tudora neće biti problem, on je takav trener, traži srce. Navijači će to cijeniti.

Navijate za PAOK ili Panathinaikos?

– Malo sam dulje bio u Panathinaikosu, ali draga su mi oba kluba, u oba sam dobro igrao i dobro se osjećao. Tamo navijam za bolji nogomet, čistiji. Jer puno je dobrih igrača i dobro se igra, samo da bude poštenije. A atmosfera je čudo, kad igraju dva posljednja kluba, to je ludilo kao da je derbi, kao da će se stadion srušiti. No zbog nogometa bi bilo dobro da bude poštenja. A ne kad priđeš Olympiacosu na dva boda, onda ti oduzmu tri, kazne te, a ne znaš ni zašto – kazao je Schildenfeld.

>> Tudora i PAOK bodrit će 300 navijača: Ne osjećam pritisak!

Komentara 4

Avatar GaryLineker
GaryLineker
17:57 16.07.2015.

Treba nekad sagledat i drugu stranu priče. Naši suci se suđenjem bave honorarno. U Engleskoj su suci profesionalci s ugovorima FA preko 100000£ godisnje. Pogledajte koliko oni svako kolo griješe a naši suci imaju 1800-2000kn po utakmici. Rade 8h dnevno,, vikendom svoju djecu vide u nedjelju navečer i u pondjeljak opet natrag na posao.

DE
derin
17:12 16.07.2015.

Vidi Sifo, vanka vidiš nepravdu, i muci te, a doma zatvaras oci i praviš se blesav na sve te čudne odluke sudaca i povjerenika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije