Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvatska U-17

'Dinamovca je najviše jer su najbolji, a ova će se reprezentacija na SP-u boriti za odličje!'

Hrvatska U-17
Foto: Drago Sopta/HNS
1/2
21.05.2015.
u 21:37

Nema protekcije, dinamovaca je najviše jer su najbolji, kaže trener Gojun

Osvajanjem petog mjesta na Euru u Bugarskoj nogometna reprezentacija do 17 godina izborila je plasman na SP u Čileu, koji će se održati od 17. listopada do 8. studenoga ove godine.

Šef najboljeg kluba Arabije

Riječ je o jednoj od naših najnadarenijih generacija, pretežno Dinamovim igračima, gotovo istoj momčadi koja je u ljeto 2013. godine u Manchesteru osvojila "Premier kup", neslužbeno svjetsko prvenstvo!

Tada ih je vodio trener Krešimir Gojun (41), jedan od tvoraca ovog naraštaja. Gojun je ljetos otišao u Saudijsku Arabiju, u Rijad, voditelj je omladinske nogometne akademije u njihovu najvećem klubu, Al Nasriju. A o uspjehu "njegovih" dječaka u Bugarskoj, kaže:

– Čestitam svima, to je sjajan rezultat, veseli me što je nadareni trener Dario Bašić uspio sve dobro posložiti. Nisam iznenađen ovim uspjehom, jer znam koliko su ti dečki kvalitetni i vjerujem da bi na SP-u u Čileu mogli napraviti veliki rezultat. Usuđujem se čak prognozirati da će otići do kraja, do borbe za medalje. Koliko sam uspio vidjeti, u Bugarskoj je nedostajalo nekoliko igrača, primjerice Borovec i Pasariček, koji će svakako donijeti dodatnu kvalitetu – rekao nam je Gojun.

Nerijetko se predbacuje da reprezentaciju čine gotovo isključivo Dinamovi nogometaši. Je li doista Dinamo favoriziran ili je selekcija objektivno posložena?

Najbolji je mali Lovren

– Nema nikakvih protekcija! Uistinu se poklopilo da su najbolji igrači ovoga naraštaja trenutačno u Dinamu i onda je logično da su i nositelji igre hrvatske reprezentacije. Naravno da su vrata reprezentacije svima otvorena, pojavi li se neki iznimno nadaren igrač u drugoj sredini, sigurno će biti pozvan u reprezentaciju.

Zanimljiv je podatak da je ova momčad u posljednjih 11 utakmica primila samo jedan gol iz igre, protiv Belgije (1:1) i ispala u četvrtfinalu EP-a nakon izvođenja 11-eraca...

– Iako igraju napadački, dobro znaju svoje defenzivne obveze, školovani su nogometaši i siguran sam da će velik broj igrača ovog naraštaja napraviti velike karijere.

Biste li nekoga posebno izdvojili?

– Kad sam ih trenirao, na mene je najbolji dojam ostavio Davor Lovren! No, mnogo je tu izvrsnih igrača, Soso, Moro, Brekalo, Kalaica..., još će se mnogo toga lijepoga čuti o ovoj generaciji – kaže Gojun.

>> Hrvatska pobijedila Italiju i izborila Svjetsko prvenstvo u Čileu!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije