Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Četvrtfinale kupa

Istra promašila penal, a onda Dinamo uvjerljivo slavio uz prvijenac Hodžića

Dinamo - Istra
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
03.03.2015.
u 18:50

U 81. minuti još je Pjaca pogodio vratnicu nakon još jedne dobre akcije Dinama koju je započeo Fiolić

Dinamo će igrati u polufinalu kupa i nastaviti borbu za trofej koji već dvije godine nije osvojio. Nakon 1:0 pobjede u Puli, Dinamo je u uzvratu sa 3:0 pobijedio Istru 1961 koju u Maksimiru nije vodio Igor Pamić.

Ne, nije Igor Pamić dobio otkaz ili napustio Istru. Čak obrnuto, toliko mu je lijepo u Puli da nije ni došao na uzvratnu utakmicu četvrtfinala kupa njegova kluba s Dinamom. Za društvo si je ostavio i Dejana Radonjića te još nekoliko igrača. Šalu na stranu, Pamić i Radonjić razboljeli su se, k tome imaju i dosta ozljeda i Istra je stigla u šarenom sastavu koji je vodio Pamićev pomoćnik Miroslav Kuljanac uz asistenciju Darka Raić-Sudara. Nije Istri ostao dužan ni Zoki Mamić, trener Dinama došao je, doduše, na utakmicu, ali je u odnosu na susret sa Splitom uveo šest novih igrača u udarnu postavu.

Plavi su u susret ušli sa 1:0 prednosti iz Pule i već u prvih 14 minuta mogli su tu prednost povećati, prilike su imali Hodžić i Pjaca nakon što ih je lijepo uposlio Machado. Najbolju priliku imao je Pjaca nakon duplog pasa s Hodžićem, no nije bio precizan sa desetak metara pa je pored same vratnice iz slobodnog udarca tukao Machado.

U 35. Istra je dobila na poklon jedanaesterac, Machado koji je dotad igrao jako dobro vratio je kratku loptu svom vrataru, Jordan je presjekao i Ježina ga je srušio. No, Dino Špehar iz kaznenog je udarca pogodio prečku. Kazna na drugoj strani bila je blizu, no Hodžić je promašio loptu. U nastavku akcije Dinis je napravio prekršaj, bio mu je to drugi nakon što je prvi zaradio u 22. minuti. Tako je Istra ostala s igračem manje, a vratar Brkić uspio je obraniti Ćorićev udarac iz slobodnog udarca. Zatresla se mreža Istre, Pjaca je pogodio, ali su suci označili zaleđe. Puno uzbuđenja u samo nekoliko minuta, a na semaforu je i dalje bilo 0:0. Sve dok Ćorić po drugi put nije odapeo, a Brkić skrenuo u korner. Izveo ga je Machado i pronašao Fernandesa koji je lako zabio glavom.

U nastavku je Pjaca provozao Heistera i sjajno dao Hodžiću koji je postigao svoj prvijenac za plave, za mirnih 2:0. Tada je sve bilo gotovo iako plavi nisu stali, pa je Bastos srušio Pjacu, a iz jedanaesterca siguran je bio mladi Ante Ćorić za 3:0 za, na kraju, uvjerljivu pobjedu. U 81. minuti još je Pjaca pogodio vratnicu nakon još jedne dobre akcije Dinama koju je započeo Fiolić.

>>Zoran: Zdravko i ja se potukli? Ništa od toga, pa bili smo skupa na fešti

>>Ništa od Mamićeva plana! Dinamo čeka nova pljuska u Europi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije