Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bira se čelnik

Glavni kandidati za predsjednika Hajduka dolaze iz – Zagreba!

12.04.2016., Split, stadion Poljud - Na konferenciji za medije predstavljena predsjednica Uprave HNK Hajduk, Marijana Bosnjak. Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL,
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/5
05.05.2016.
u 11:45

Nadzorni odbor iskazao je zadovoljstvo brojem kandidata, ima ih više od očekivanja, a ono što je sigurno, neće se birati višečlana uprava, već samo predsjednik uprave

Dvojbi nema, Hajduk će do kraja svibnja, odnosno u iduća tri tjedna dobiti “Brbića umjesto Brbića”, bit će izabran novi predsjednik uprave. Natječaj je zatvoren, Nadzorni odbor dobio je 19 prijava, a gotovo je sigurno da će biti 20 kandidata jer je poštom svoju prijavu poslao i Ivan Brleković, nekadašnji dopredsjednik HNS-a, koji se najviše eksponirao od svih onih koji Hajduk žele povesti u bolju budućnost.

Zbog mogućnosti da, zbog tog poštanskog roka, stigne još koja prijava, kuverte još nisu ni otvorene. Neki od kandidata predstavili su se javno, jedan od onih za koje se zna je Mario Vrdoljak, koji je i na posljednjem natječaju za predsjednika bio snažan protukandidat Marinu Brbiću.

Tada je pao tek u “fotofinišu”, ovaj se put nada da će baš on biti izabran. Uvjeren je da njegovo iskustvo rada u Konzumu može Hajduku donijeti boljitak. Kaštelanski poduzetnik Ivica Močić, izgleda, odustao je od natječaja, a svoje adute ima i Aljoša Bašić, aktualni šef marketinga Hajduka.

Vodeći važan Hajdukov segment, spoznao je da može voditi cijeli klub pa je i on poslao prijavu. Dobro kotira Boško Matković, nekadašnji direktor Zračne luke Zagreb.

Svi ovi što su trenutačno vodeći na “internim kladionicama” imaju zagrebački predznak, većina njih se, poput Brlekovića, poziva na razgovore s važnim navijačima iz Zagreba, koji žive Hajduk. Većina kandidata želi ostati anonimna jer, ako ne prođu na natječaju, doći će u nepovoljnu poziciju na svojim radnim mjestima.

U drugi krug barem sedmero

Nadzorni odbor iskazao je zadovoljstvo brojem kandidata, ima ih više od očekivanja, a ono što je sigurno, neće se birati višečlana uprava, već samo predsjednik uprave. Taj izbor trojice od svih kandidata pao je u vodu pri natječaju za onu prvu upravu kada je za predsjednika izabran Hrvoje Maleš.

Nametnuti su mu Milo Nižetić i Pavle Cicarelli, ta trojka nikad nije zaživjela kao jedno tijelo.

Procedura je sljedeća, u iduća dva tjedna Nadzorni odbor, odnosno dio njih, obavit će razgovore sa svim kandidatima, a onda slijedi drugi krug u kojem bi trebala ostati najmanje petorica. Premda, oni optimističniji u Nadzornom odboru tvrde da će u drugi krug najmanje sedam kandidata jer smatraju da ima niz kvalitetnih budućih predsjednika. Za koji dan kreće prvi krug razgovora, a u trećem tjednu slijedi završnica, na završna predstavljanja će oni koji prođu prvi krug eliminacija.

Poruka je svim budućim predsjednicima da u rukavu već moraju imati prijedloge za funkciju sportskog direktora. Nadzorni odbor, barem tako nam tvrde oni s kojima smo razgovarali, nema namjeru nametati bilo koga, poštovat će prijedloge novog predsjednika Uprave. Naravno, ako ti prijedlozi budu razumni.

Važniji i od predsjednika

Svi u Poljudu smatraju da je izbor sportskog direktora jednako važan, ako ne i važniji, od izbora šefa uprave, jer pred Hajdukom je nova sezona. Za sada konce struke drži trener Damir Burić, zajedno sa šefom skauta Sašom Bjelanovićem, slaže momčad za novu sezonu. Vjerojatno im pokoji savjet podari i bivši sportski direktor Goran Vučević, koji je obojicu doveo u Hajduk.

>>Hajduk u Parku mladeži pronašao sportskog direktora?

Komentara 4

Avatar Titanov sin
Titanov sin
12:12 05.05.2016.

Normalno, dolaze iz grada nogometa da nauce amatere kako profesionalni nogomet izgleda.

BJ
Bjelovar112
11:56 05.05.2016.

Mamic salje svoje izaslanike

Avatar petrolio
petrolio
14:56 05.05.2016.

brleković? hahahaha, gori izbor bio bi im jedino maminjo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije