Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odabrao ga bivši šef chelseaja

Tudor odmah uvodi disciplinu: kaznio zvijezdu Paoka, zabranio mobitele...

Igor Tudor
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
30.06.2015.
u 16:30

Tudora je za trenera odabrao odnedavni sportski direktor PAOK-a Frank Arnesen.

Nakon legendarnih Ivice Horvata i Miroslava Blaževića, Igor Tudor treći je Hrvat na klupi solunskog PAOK-a, kluba koji predvođen ambicioznim predsjednikom Ivanom Savvidisom želi pomrsiti račune velikanima Olympiacosu i Panathinaikosu. Tudor je, nakon Slavena Bilića (West Ham), od svih Hrvata trenutačno na trenerskoj klupi najjačeg europskog kluba. A kako na njegov dolazak gledaju u Grčkoj?

Ima veliku podršku

- Vidjeli smo ga tek na dvije minute kad je potpisivao ugovor. Treninzi su zasad zatvoreni za javnost pa svi s nestrpljenjem očekujemo srijedu i njegovu prvu konferenciju za novinare - kazala je Elena Budou, novinarka radiopostaje Libero i portala Paok24.com.

Posljednjih dana u grčkim medijima najviše se isticalo Tudorovo neiskustvo.

- PAOK čeka na naslov od 1985. godine, ima visoke ambicije, a doveo je neiskusnog trenera. Pomalo neobično, zar ne! Doduše, bijelo-crni nisu osvojili naslov ni s uglednim trenerom Huubom Stevensom. A nakon obraćanja sportskog direktora Franka Arnesena, koji je došao u klub nešto prije Tudora, mnogi su novinari promijenili stav o problemu neiskustva - ističe Budou.

Zanimljivo, Tudora je za trenera odabrao odnedavni sportski direktor PAOK-a Frank Arnesen. A taj Danac ima impresivnu biografiju. Među ostalim, čak je pet godina bio sportski direktor Chelseaja, a istu funkciju obnašao je i u PSV-u, Tottenhamu, HSV-u...

Arnesen je, predstavljajući nekadašnjeg igrača Hajduka i Juventusa, naglasio kako je neustrašiv, i da su te Tudorove osobine potrebne PAOK-u.

- Imao je fantastičnu igračku karijeru u jednom od najvećih klubova na svijetu Juventusu. Također, poznato je da su u Hajduku ponikli mnogi odlični treneri. Tudor ima mnogo vrlina, a nismo ga odabrali zato što je zgodan ili visok. Razgovarali smo dva-tri sata o svemu. Postavio sam mu 40 pitanja koje uvijek postavljam. Poput onoga, kakav je tjedni raspored treninga. I dobio samo sjajne odgovore - hvalio je Arnesen mladog splitskog trenera pred grčkim novinarima.

Nema izlaska nakon ponoći

- Stav je javnosti da Tudor zaslužuje priliku. Arnesen je kazao da će Tudor imati veliku potporu klupskog čelništva. PAOK ozbiljno računa na Splićanina. Želi od njega napraviti velikog trenera - kazuje nam Elena Budou i otkriva detalje s prvih treninga koje je vodio Hrvat:

- Prije su se često događali problemi s disciplinom u PAOK-ovoj momčadi. No od prvog treninga postalo je jasno da Tudor neće tolerirati ispade. Odmah je novčano kaznio jednog od najboljih igrača, dva milijuna eura vrijednog Argentinca Facunda Pereyru, i to zato što je putujući iz zračne luke zakasnio na trening. Također, zabranio je igračima mobitele u svlačionici, zatražio je da ih ostave u automobilima. Naglasio je i kako do ponoći moraju biti kod kuće.

S Tudorom očito nema šale...

>> 'Je li me uzbudio Tudorov dolazak? Sigurno nije'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije