Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog ucjenjivanja

Francuski premijer za izbacivanje Benzeme iz reprezentacije

Karim Benzema i Mathieu Valbuena
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
01.12.2015.
u 13:10

Benzema je početkom prošlog mjeseca priveden zbog sumnje da je umješan u ucjenjivanje Valbuene videosnimkom seksualnog čina i prijeti mu zatvorska kazna do pet godina zatvora.

Francuski premijer Manuel Valls izjavio je u utorak da napadača Real Madrida Karima Benzemu treba izbaciti iz francuske reprezentacije ako se optužbe da je ucjenjivao kolegu Mathieua Valbuenu pokažu točnim.

Benzema je početkom prošlog mjeseca priveden zbog sumnje da je umješan u ucjenjivanje Valbuene videosnimkom seksualnog čina i prijeti mu zatvorska kazna do pet godina zatvora.

"Veliki sportaši svojim ponašanjem moraju biti uzor djeci i mladima koji u njima vide svoje idole. To se odnosi i na Benzemu. Ako to nije, onda mu nije mjesto u reprezentaciji," kazao je francuski premijer u razgovoru za radio postaju Europa 1. 

Premijer je ''slučaj Benzema'' objasnio slikovito na primjeru svoga kabineta.

"Ako će se nekom od mojih ministara suditi, on će morati napustiti vladu. Jednostavno mora preuzeti odgovornost. Isto načelo treba vrijediti i u reprezentaciji", dodao je Valls.

Ovo nije prvi seks-skandal u kojem se spominje napadač ''Kraljevskog kluba''. Francuz je s Franckom Riberyjem 2011. bio na udaru javnosti zbog usluga maloljetne prostitutke Zahije Dehar. Francusko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu, ali je odustalo od procesuiranja dvojice igrača jer su zaključili da Benzema i Ribery nisu mogli znati stvarnu dob marokanske prostitutke.

>>Benzema je žrtvovao karijeru zbog ucjene od 100.000 eura, koliko za tjedan zaradi u Realu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije