Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skandal

Football Leaks: Tko je pravi vlasnik Ante Ćorića?

Ante Ćorić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/8
06.12.2016.
u 20:37

Jedan dokument navodi kako je Doyen Sports u studenome 2015. godine otkupio 70 posto prava na Antu Ćorića za 2,8 milijuna eura te kako je 20. veljače 2016. godine Dinamu na 36 mjeseci posudio 4,5 milijuna eura

Football Leaks propituje i vlasništvo nad Dinamovim nogometašem Antom Ćorićem, kojega zastupa agencija Doyen Sports. Jedan dokument navodi kako je Doyen Sports u studenome 2015. godine otkupio 70 posto prava na Antu Ćorića za 2,8 milijuna eura te kako je 20. veljače 2016. godine Dinamu na 36 mjeseci posudio 4,5 milijuna eura.

Te navode demantirao nam je menadžer Andy Bara, predstavnik Doyen Sportsa za cijelu regiju, inače blizak Anti Ćoriću.

– Ti su navodi glupost! Pa zašto bi Dinamo posuđivao novac od Doyena ako se zna da klub već godinama ima kontinuiran priljev sredstava od prodaje igrača. Dinamu novca sigurno ne nedostaje. Uostalom, vlasništvo agencije nad igračem bilo bi u suprotnosti s Fifinim pravilima – naglasio je Andy Bara, misleći pritom na Fifinu zabranu tzv. ‘vlasništva treće strane’.

Doyen Sports podružnica je Doyen Group, kompanije sa sjedištem u Londonu, u vlasništvu portugalskog menadžera Nelia Lucasa. On je prošloga ljeta u Ćorićevo ime pregovarao o Antinu transferu u redove Manchester Cityja, no unosan je posao u posljednji trenutak propao. Dinamo je u njemu mogao zaraditi i 18 milijuna eura. 

Komentara 9

PO
PowerPoint
22:14 06.12.2016.

Zašto ne pitate Ćorićeve roditelje tko je vlasnik njegovog ugovora obzirom da on ništa nije mogao potpisati kao maloljetan, pa ni Dinamo u njegovo ime. Jedine odgovorne osobe što se njega tiče su njegovi roditelji.

MA
magnum2013
02:59 07.12.2016.

Neznam zašto ovaj upitnik u naslovu članka Dasovića. Ako to neznaju Dasović, Junaci, Jurišić i ostala klika sa Avenije, tko to onda zna? Posebno nam je drago da su nam dali mogućnost komentiranja Dasovićevog i Jurišićevog članka što u zadnje vrijeme nije bio slučaj. Valjda zbog nebrojenih pohvala koje bi primili za svoje uradke.

BL
Blatina19
06:26 07.12.2016.

Korektan clanak. Prvo se postavila teza, a onda sam autor priznao da pise gluposti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije