Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKA SITUACIJA

Florentino Perez bacio Real u ponor - dužni su 602 milijuna eura!

Real Madrid - Basel
Reuters (Ilustracija)
20.09.2014.
u 11:49

- Zabrinuti smo da klub u budućnosti neće moći ispunjavati obveze i uplate koje moraju biti ispunjene - rekao je predsjednik Udruge madridskih vrijednosti.

Predsjednik Udruge madridskih vrijednosti Carlos Mendoza, otkrio je da dug madridskog Reala iznosi 602 milijuna eura, što je bitno više od 75 milijuna eura, koliko je naveo predsjednik Reala Florentino Perez.

Kako bi se shvatilo o čemu se radi, treba naglasiti da lukavi Perez javnosti predstavlja samo dug prema bankama, koji uistinu jest na 75 milijuna eura i kad se tome pridoda činjenica da je u prošloj sezoni kraljevski klub ostvario prihod od 603,9 milijuna eura, sve izgleda bajno. No tu je i druga strana, ona detaljnija.

- Ukupni dug Real Madrida 30. lipnja 2014. godine iznosio je ukupno 602 milijuna eura. Prošle godine dug je bio 541 milijun eura, pa je vidljivo značajno povećanje duga. Zabrinuti smo da klub u budućnosti neće moći ispunjavati obveze i uplate koje moraju biti ispunjene - rekao je Mendoza i nastavio:

- Real je i sam priznao u financijskom izvješću da je bruto dug povećan s 242 milijuna eura prošle godine na 283 milijuna ove godine, što je povećanje od gotovo 20 posto.

Mendozi smeta što klub previše daje za transfere nekih igrača, kao što su Kaka, Bale, Illarramendi ili James Rodriguez.

- Kaka je klub stajao ukupno 120 milijuna eura, a odigrao je samo 120 utakmica, što znači da je zarađivao milijun eura po utakmici. Bale, Illarramendi i James Rodriguez su previše plaćeni. Kolumbijca je klub mogao dobiti za puno manji iznos.

Ovo će samo dodatno naljutiti navijače jer Perez ne vodi klub u smjeru ostvarivanja što boljih nogometnih rezultata, već onih financijskih. A ni to mu ne ide, klub tone dok on u javnost "baca" podatke koji mu idu u korist.

>> Real zaradio više od 600 milijuna eura i najbogatiji je na svijetu

Komentara 2

KR
krusty
13:25 20.09.2014.

Novinar sporta pocinje pisati o financijama... Ovako: 1. Gledati sam dug ne znaci bas nista. Na primjer, Apple ima duga od USD 83 mrd. (!). I, sta sada? 2. Vrijednost igraca (EUR 300 mio.), nekretnina (EUR 300 mio.), gotovine (EUR (EUR 75 mio.) se vise ne gleda? 3. Prosle godine RM je (cisto) zaradio EUR 37 mio., godinu prije EUR 24 Mio. Sve nakon poreza i svih ostalih troskova. Znaci, bas im je losa situacija!

NO
nojemalo
18:26 20.09.2014.

koja sramota pa mi kažemo da nama država nevolja,Šibenik i Karlovac bili dužni koju tisuću eura i odmah marš u drugu i treću ligu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije