Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TAJNO SVJEDOČANSTVO

Ovo će dokrajčiti Fifu: 'Dali su mi milijun dolara i popis kome ih podijeliti'

Fifa
Reuters/PIXSELL
20.06.2015.
u 20:53

'Osjećao sam se vrlo nesigurno jer sam dobio aktovku s milijun američkih dolara i popisom imena. Sve me uvijek čekalo u bankci u Asunciónu.'

Predsjednik Fife Sepp Blatter nekim čudom i dalje odolijeva silnom trudu novinara, policijskih istražitelja i pravosuđa, ali optužbe njegovih bližih i daljih suradnika konstantno izlaze na površinu. Stoga se i prometnulo ime FIFAgate kako bi se lakše uobličilo sve što se događa oko krovne svjetske nogometne organizacije. Također, od posljednjih "prljavština", pojavila se jedna o kojoj je progovorio za španjolski list AS tajni svjedok, a pod uvjetom da mu se zaštititi identitet.

- Osjećao sam se vrlo nesigurno jer sam dobio aktovku s milijun američkih dolara i popisom imena. Sve me uvijek čekalo u bankci u Asunciónu (Paragvaj op.a.) uz pod računom s rednim brojem 1280/7. A na popisu je za svakog posebno pisalo koliko treba dobiti. Nisam to želio raditi, ali prijetili su mi i bilo me strah hodati ulicom pa sam sve slušao - rekao je o aferi FIFAgate pa nastavio:

- Došao sam u golf klub u Asunciónu i podijelio novac tadašnjim članovima CONMEBOL-a  (južnoamerička nogometna organizacija op.a.), Juliju Grondonu, Esquivelu, Osunu, De Lucu. Dio je dobio i bivši predsjednik Argentinskog nogometnog saveza Grondona. Neki su novac prebrojali, a drugi me nisu niti pogledali u oči. Zatvorili su vrata, a ja sam krenuo u iduću prostoriju.

Ipak, ovo ne može toliko štetiti samoj Fifi koliko bivšem predsjedniku Brazilskog nogometnog saveza Ricardu Teixeiri, jer je navodno pratio tok novca i sam sve primao, ali i organizirao s bivšim predsjednikom Fife Joaom Havelangeom. Također, sama FIFA konstantno je postavljala pitanja o tome što CONMEBOL radi i bili su zabrinuti jer nemaju uvid u situaciju, ali ni što nemaju kontrolu. No nisu ništa ni poduzeli da bi sve spriječili, odlučili su probleme "zadržati u kući" i sad im se to sve skupa vraća.

>> Sepp Blatter se predomislio i ostaje predsjednik Fife: 'Sve su opcije otvorene'

Komentara 11

OK
okvardz
22:47 20.06.2015.

Vidi se da nemate pojma tko su Švicarci i onda lupate gluposti na žalost. Da Švicari nisu upravo spremni na sve moguće malverzacije sa novcem nebi imali danas to što imaju.Zbog čega štite svjetske lopove i mafiju koja donosi u njihove banke novce? Zar mislite zato što su pošteni e pa da su pošteni onda bi lijepo otkrili sve one koji su donjeli novce u njihove banke neka se vidi dali su došli to tog svog bogatstva na pošten način. Najveće preprodaje oružja po svijetu upravo ide preko Švicarske. I još nešto a to je da Švicer neće sa nikim imati posla ako od toga nema koristi. A Blattera bi već odavna strpali iz rešetaka da nije Švicer jer švicarska ne dozvoljava da se ovakova sramota strpa nima na račun jer bi to bio i te kakav dokaz kakovi su ljudi. A vi gospodine "anticenzura" izgleda da ste pošteni isto kao i Blatter pošto tako pisete ili ste ovo napsisali u svom interesu tako da vam ovo o poštenju Blattera ni djeca u vrtiću ne vjeruju.

MA
Majur
23:01 20.06.2015.

@anticenzura Da ponovim ono što sam ti već rekao o tvojem komentaru o blatteru.....ti nemaš blage veze o nogometu...strahota od komentara...

Avatar Forte
Forte
08:27 21.06.2015.

Ovo svijedocanstvo je Americki namesteno 100 %

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije