Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog velikog pritiska

Fifa želi uvesti novo pravilo: Samo kapetani mogu razgovarati sa sucem

Hajduk
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/8
25.12.2016.
u 10:01

Nizozemska legenda Marco Van Basten izjavio je za BBC kako Fifa ozbiljno razmišlja uzeti pravilo iz ragbija u kojem sa sucem mogu razgovarati samo kapetani momčadi, dok se svako obraćanje ostalih igrača na terenu žestoko kažnjava

Nogometni suci izloženi su velikom pritisku u trenutku kada ih okruže igrači nezadovoljni njihovim odlukama. Uvjeravanja u krivu odluku često završe svakakvim dobacivanjima, pa Fifa razmišlja tome stati na kraj.

Nizozemska legenda Marco Van Basten izjavio je za BBC kako Fifa ozbiljno razmišlja uzeti pravilo iz ragbija u kojem sa sucem mogu razgovarati samo kapetani momčadi, dok se svako obraćanje ostalih igrača na terenu žestoko kažnjava.

- Mnogo se igrača žali sucima tijekom utakmice. Siguran sam da se mogu bolje i kulturnije ponašati na terenu - rekao je Van Basten, šef Fifinog odjela za tehnički razvoj.

Engleski savez već je uveo oštrije mjere za igrače koji se žestoko protive sudačkim odlukama. Suci im sada mogu pokazati crveni karton.

- Moramo pomoći sucima. Nogomet mora biti dinamičan, uzbudljiv i iskren. Naravno da su igrači za vrijeme utakmice puni emocija i to je dobro, ali se moraju kontrolirati - izjavio je Marco Van Basten.

Komentara 3

Avatar alien79
alien79
11:18 25.12.2016.

Oh jadni suci, ako ne mogu izdržati pritisak neka se ne bave tim poslom. Uostalom svaki dan uvode nova pravila i dovode do robotizacije nogometa i ubijaju igru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije