Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drastične promjene

Fifa sprema neviđenu revoluciju, nećete vjerovati kako bi uskoro mogao izgledati nogomet!

Hrvatska nogometna reprezentacija
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
19.01.2017.
u 13:49

- Trebalo bi izbaciti zaleđe. Nogomet je postao poput rukometa, svi se brane na nekoj liniji i iza sebe imaju vratara

Fifa je nedavno izglasala veliku promjenu pa će tako od 2026. na Svjetskom prvenstvu umjesto 32 reprezentacije na njemu nastupiti njih 48. No, tu promjenama nije kraj. Tehnički direktor Fife Marco van Basten u razgovoru za Bild otkrio je neke nove, revolucionarne promjene koje se spremaju.

- Moramo tražiti način da napredujemo. igra mora postati bolja, zanimljivija, dinamičnija. Zbog toga gledateljima moramo ponuditi atraktivnost, započeo je Van Basten pa dodao:

- Imamo puno ideja koje ćemo isprobati u narednim godinama, rekao je Van Basten pa iznio neke od njih.

- Trebalo bi izbaciti zaleđe. Nogomet je postao poput rukometa, svi se brane na nekoj liniji i iza sebe imaju vratara, kazao je Nizozemac pa nastavio:

- Umjesto žutog kartona uvelo bi se isključenje na neko vremensko razdoblje. To bi plašilo momčadi jer svi znaju koliko je teško igrati s igračem manje. A zamislite da vam istovremeno bude po dva, tri igrača izvan igre. Isto tako, zaštitili bismo suce, samo bi kapetan momčadi s njima smio razgovarati, ostali bi bili isključeni.

U Fifi razmatraju i mogućnost da se ne igraju produžeci već da se odmah izvode penali. No, ako bi ipak ostali produžeci, onda bi se uvele dodatne izmjene. Isto tako, penali bi se pucali drugačije, igrač bi, kao u hokeju, dobio loptu na 25 metara od gola i imao bi osam sekundi da zabije gol.

- Ovo je mnogo spektakularnije za gledatelje, a zanimljivije i za same igrače. Imamo više opcija - dribling, udarac, a bilo bi lakše i vratarima.

Razmatra se i opcija da igrač, kao u košarci, nakon pet prekršaja mora napustiti igru, a želi se i smanjiti broj utakmica godišnje...

Komentara 12

TA
tarzan
13:59 19.01.2017.

Pa da uništi do kraja ono što je valjalo, nije više ni bitno svakako to više nema ništa s onim starim dobrim nogometom. Sljedeći potez će biti da se smije i rukom igrati. Sramota

GI
Gips
15:53 19.01.2017.

Trebalo bi uvest i tricu ko u košarci, gol s preko 30 metara vrijedi kao 2. Ili penal da ima 2 ili 3 pucanja, ovisno o prekršaju. Uglavnom da se dovede situacija da budu rezultati kao u rukometu, bar... a dio terena bi se mogao pretvorit u bazen da plivaju, recimo sredina samo, jedno dvaes, tries metara. I bilo bi fora kad bi golovi bili polukružni, ne ovako kvadratni ko sad

IV
ivan968
15:46 19.01.2017.

ne treba pravit velike promjene nego male s velikim ucinko.Na pr. Zamjena igraca bez zaustavljanja igre,ako igrac lezi ne zaustavljat igru ,ako ne moze sam usli bi oni sa nosilima i iznijeli ga van.Vjerujte to se ne bi cesto dogadalo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije