Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAMIR ZLOMISLIĆ:

Ferencvaros je veliki klub, ali s obzirom na prvu utakmicu, imamo pravo tražiti prolaz

11.07.2014., stadion Kantrida, Rijeka - Superkup, GNK Dinamo - HNK Rijeka. Slavlje Rijeke.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
24.07.2014.
u 15:55

– Na Kantridi su pokazali koliko ne mogu, u Budimpešti ćemo vidjeti njihovo pravo lice budući da moraju igrati napadački - kaže Zlomislić.

Nogometaši Rijeke igraju uzvratnu utakmicu 2. pretkola Europske lige, momčad Ferencvarosa u Budimpešti mora anulirati prednost Rijeke od jednog pogotka (1:0). Nakon onoga što su igrači Ferencvarosa pokazali u prvoj utakmici, teško je pretpostaviti način na koji bi mađarska momčad mogla pobijediti Rijeku.

– Dobro smo se pripremili na sve što nas čeka. Prednost od samo jednog pogotka nije lako braniti, ali je bolje nekakva nego nikakva prednost. Nama je dovoljno da postignemo pogodak i steknemo veliku prednost. Nadam se da neću imati puno posla kao ni u prvoj utakmici – kaže vratar Rijeke Ivan Vargić.

U prvoj utakmici igrači Ferencvarosa ne da nisu uputili nijedan udarac prema Vargiću nego nisu stekli ni poziciju za otvoreni udarac ili završni pas. Unatoč tome igrači Rijeke nisu u Budimpeštu otputovali razgledavati gradske znamenitosti nego ostvariti plasman u 3. pretkolo i utakmicu protiv norveškog Tromsa.

– Na Kantridi su pokazali koliko ne mogu, u Budimpešti ćemo vidjeti njihovo pravo lice budući da moraju igrati napadački. U tome vidim našu šansu, u prvoj su se utakmici zbili na tridesetak metara od gola i bilo je jako teško igrati. Ferencvaros je veliki klub, ali s obzirom na prvu utakmicu, imamo pravo tražiti prolaz. U nogometu je sve moguće, ali mi smo Rijeka i nadamo se prolazu. Znamo koliko smo dobri – kaže Damir Zlomislić.

Moisesova ozljeda u Kranjčevićevoj poremetila je dobro raspoloženje, trener Matjaž Kek javno je zavapio da je već na početku sezone ostao bez središnjice. Iako trojice (Moises, Močinić, Maleš) bitnih igrača sredine terena u Budimpešti neće biti, Zlomislić ne misli da ima razloga za bojazan:

– Spremni smo za sve što nas čeka u sredini terena. Mislim da smo bolji u tom segmentu, tu vidim našu prednost – kaže Damir Zlomislić.

>> Rijeka otputovala na uzvrat. Tomečak: Gol bi bio dovoljan

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije