Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u skupini s Hrvatskom

Fabregas: Španjolska je favorit za osvajanje Eura

cesc fabregas
Foto: DPA/Pixsell
1/5
23.05.2016.
u 21:32

"Moramo biti ujedinjeniji nego ikada kako bi smo ostvarili cilj. Znamo da smo u Brazilu bili loši. No radeći dobro Španjolska se može vratiti i opet biti prvak"

Španjolska nogometna reprezentacija počela je pripreme za Europsko prvenstvo u Francuskoj gdje će u sklopu skupine D igrati protiv Hrvatske, a njen vezni igrač Cesc Fabregas vjeruje da 'furija' može obraniti naslov prvaka Europe ukoliko izostanu ozljede, a momčad bude ujedinjena.

"Vjerujem da smo favoriti za osvajanje EURA. Budemo li svi dobro, bez ozljeda, mislim da imamo veliku priliku osvojiti Europsko prvenstvo. No to treba pokazati na terenu", izjavio je Fabregas u madridskom predgrađu Las Rozas gdje se nalazi kamp španjolske nogometne reprezentacije.

"Među favoritima su i velike reprezentacije poput Francuske, Njemačke, Belgije," dodao je na prvom okupljanju.

Španjolska je osvojila posljednja dva europska prvenstva, 2008. u Austriji i Švicarskoj, te 2012. u Poljskoj i Ukrajini ali je na Svjetskom prvenstvu 2014. u Brazilu ispala je grupnoj fazi natjecanja.

"Moramo biti ujedinjeniji nego ikada kako bi smo ostvarili cilj. Znamo da smo u Brazilu bili loši. No radeći dobro Španjolska se može vratiti i opet biti prvak", napomenuo je 29-godišnji nogometaš londonskog Chelsea.

"Ja ću igrati gdje mi trener kaže, ovdje sam uvijek dolazio pomoći i uvijek s osmijehom", poručio je.

Španjolska će Europsko prvenstvo otvoriti utakmicom protiv Češke, zatim će igrati s Turskom, a onda 21. lipnja i s Hrvatskom u Bordeauxu.

Španjolska je u ponedjeljak bila bez reprezentativaca iz Barcelone i Seville, koji su u nedjelju navečer igrali finale španjolskog Kupa, te nogometaša Real Madrida i Atletica koji u subotu igraju finale Lige prvaka u Milanu.

"Finale Lige prvaka mi se čini jako izjednačeno. Tijekom čitave sezone obje su ekipe pokazale da su velike. Mogu zamisliti utakmicu koja će otići u produžetke i penale", rekao je Fabregas.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije