Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TO SE PAMTI

Arsenal 'razbio' Aston Villu i osvojio FA kup po rekordni 12. put!

Arsenal
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
30.05.2015.
u 20:42

Završilo je 4:0, a pogotke su zabijali Walcott, Sanchez, Mertesacker i Giroud

Arsenal je uspio obraniti titulu osvajača FA kupa protiv Aston Ville pobjedom od visokih 4:0. Time su postali šesta momčad nakon Drugog svjetskog rata kojoj je uspjelo obraniti ovaj prestižni naslov.

Ali točnije, zapravo su četvrta momčad kojoj je to uspjelo jer upravo su oni sami branili naslov (2003.), a dvaput je to činio i Tottenham (1961. i 1981.) dok su Chelsea (2010.) i Newcastle (1952.) to uspjeli po jednom. Ukupno, ovo je Arsenalu bilo rekordno 19. finale i rekordni 12. naslov! Ostavili su iza sebe Manchester United sa 18 finala i 11 titula.

Momčad Arsenea Wengera, kojem je ovo šesti naslov, nisu doveli pobjednika u pitanje niti u jednom trenutku utakmice. Aston Villa jednostavno nije bila dorasla i posrnula je nakon dugih 39. minuta, kad se u strijelce upisao Walcott. U 50. zabija Sanchez, potom u 62. Mertesacker i konačni rezultat postavlja Giroud u 90.

Tako je Aston Villa ostala "kratka" za plasman u Europu i ta će čast pripasti sedmoplasiranom Southamptonu.

>> Wenger ne odustaje, u mirovinu ne ide jer se osjeća dobro

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije