Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dinamovce ne prepoznaju

Evo što Mamić kaže o kaznama Hajduku, Kraminom odlasku iz Dinama, kumu Kovaču...

Zoran Mamić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
21.12.2014.
u 16:00

Volio bih da imamo jednog Gorana Jurića ili Silvija Marića iz najboljih dana, kaže trener Dinama

- Djelomično sam zadovoljan polusezonom. Dobro je ono što smo postigli u HNL-u, ali kad je riječ o natjecanju u Europi možemo govoriti samo o frustraciji i tuzi jer nismo ostvarili zacrtano. Ali to je u prirodi našeg posla, moramo živjeti s pobjedama, ali i porazima - kazao je Zoran Mamić, trener Dinama, gostujući u emisiji Sport nedjeljom.

Najteži trenutak ove sezone?

- Čak nije Aalborg jer bi u tome uzvratu Dinamo u 8 od 10 utakmica pobijedio, a i igrali smo dobro. Ali to svakako jest utakmica u Rumunjskoj s Astrom gdje smo bili ispod svakog nivoa, a pružala nam se velika prilika. Mislim da je tu ključan bio psihološki moment jer vidjeli smo da je Dinamo čak i protiv jačih protivnika bio bolji, a u toj utakmici je zakazao.

Malo trofeja osvaja Dinamo u odnosu na očekivanja. Izmiču mu čak i oni u HNL-u.

- Ne tražim alibi ali, mnogo je igrača imalo teškoće s ozljedama prošle sezone. Završili smo sezonu sa 12 igrača, a igrali su nam čak i kadeti.

Ponovio je kako Dinamo ima najpotentniju momčad u posljednjih 10 godina, ali da je potrebno vrijeme da se momčad uigra. Nedostaje li lider u momčadi?

- Volio bih da imamo jednog Gorana Jurića ili Silvija Marića iz najboljih dana. To su igrači koji vuku kada nije lako. No, to se ne može stvoriti jer igrač se s time rađa. Ako osjetiš da neki pojedinac ima to u sebi pokušaš ga usmjeriti, a za Dinamo bi bilo jako dobro da ima takve igrače.

Jesu li stranci donijeli prevagu i je li ih previše u plavom klubu?

- Moguće da je višak stranaca u Dinamu nego što bi trebalo biti, no to je profesionalizam, to je posao. Procijenili smo da u HNL-u nema dovoljno kvalitetnih igrača za ono što želimo. A svi ti stranci su sigurno dobri igrači, ali o mnogo faktora ovisi hoće li uspjeti u Dinamu.

Na pitanje voditelja Ante Breke da li bi Dinamo, da je atmosfera oko kluba pozitivna kao u Rijeci, imao ne sedam već duplo više bodova prednosti na polusezoni, Mamić je odgovorio:

- Sigurno da bi. Momčad bi bila barem 20 posto bolja. U takvoj atmosferi lijepo je raditi, kad cijela regija živi za klub. Na žalost danas u Zagrebu sportaši rade odlične stvari, ali nitko ne zna za to. Niti ljudi na ulici ne prepoznaju ne samo Dinamove igrače već niti one Cibone, PPD Zagreba... Mnogo je negativnosti oko Dinama i stvara se takva slika. To nas žalosti. Primjer je i sjajna utakmica, derbi u kojem je Dinamo zasluženo razbio Rijeku. A portali su izvještavali kao da je riječ o nekakvoj četvrtoligaškoj utakmici ili derbiju začelja. Meni je to neprihvatljivo, ali mi ne možemo nikuda otići, ne možemo igrati njemačku ligu.

Zašto Dinamo pada u formi nakon kvalifikacija za LP ili EL?

- Više je razloga. Jedan od njih sigurno je to što jako rano počinjemo pripreme. Ljetni odmor je prekratak. Mnogi igrači pak nisu prošli pripreme zbog nastupa za svoje reprezentacije. A rekao bih da mi uvijek padamo nakon prvog poraza iako smo ove godine čak uspjeli prebroditi tragediju s Aalborgom. Ali onda nakon poraza u Glasgowu protiv Celtica gdje smo igrali jako dobro počeo je uobičajen scenarij kada nas naši 'prijateljski mediji' počnu 'masirati'. Potom se nervoza uvlači u sve pore kluba i to je jedan od razloga za neuspjehe. Također, bili smo bez Fernandesa veći dio polusezone, jednog od najvažnijih igrača.

Tko će otići iz Dinama?

- Šimunić se oprostio, odlazi Ibanez, a Wilson će se vratiti u Sporting. A neke mlade talentirane igrače priključit ćemo momčadi za pripreme.

Kritike Hajduka idu u smjeru HNS-a i Dinama.

- Tužan zbog svega što se događa na relaciji s Hajdukom. Teško je dijeliti savjete nekome sa strane pa ne bih niti ja splitskom klubu. Tužno je da oni zbog svojih neuspjeha i lošeg poslovanja krivnju prebacuju na sve druge. A nikad nisam čuo niti jedu riječ o tome da su možda i oni u nečem pogriješili. To mi je apsolutno neprihvatljivo.

Brbić je rekao da mu je smiješna bila Zokijeva izjava kako je vidio da Hajdukovci nemaju namjeru igrati derbi.

- Dodat ću još jedan detalj koji tada nisam iznio. U Maksimiru postoji fantastičan video nadzor i ako su toliko sigurni neka dođu pogledati snimku kada su ušli u autobus te bili spremni za odlazak. To je smiješno i prozirno. Ne želim se baviti njima, neka rade što misle da treba raditi. Šef naše sigurnosne službe poslao je na adresu Hajduka i Torcide dopis o tome kako će se policija i zaštitarske službe ponašati jer je utakmica proglašena visokorizičnom. Ali oni su išli svjesno i napravili su to što su napravili.

Je li ga iznenadila kazna Brbiću?

- Nije me iznenadila to je jedino normalno. Povukli su katastrofalan potez za nogomet, a visinu kazne je teško komentirati.

Kako riješiti probleme u hrvatskom nogometu?

- Potreban je razgovor. Važno je dogovarati se i komunicirati. Vjerujem da su spremni na to jer ovo nema smisla. Nadam se da će u budućnosti biti bolje. Dinamo kao klub ne može učiniti mnogo.

Odnos s Nikom Kovačem?

- Nakon što je postao izbornikom, možda i zbog utjecaja medija, naša komunikacija je bila minimalna iako smo kumovi, ali danas normalno surađujemo. Često analiziramo pogreške i ispravljamo jedan drugog. Ali imam kontakt i s mnogim drugim kolegama s kojima razmjenjujem mišljenja.

Dotakao se i Andreja Kramarića.

- Često se povezuje njegov odlazak iz Dinama sa mnom, a on je bio pod mojim vodstvom u samo jednoj utakmici i to u Koprivnici protiv Slaven Belupa u mojem prvom mandatu kada sam vodio momčad u tri utakmice. A ta je bila moja prva utakmica na klupi Dinama. Nakon nje on je odlazeći s konferencija za medije odmah tražio razgovor sa mnom nezadovoljan što nije igrao. Kazao sam mu 'Andrej nije mjesto i vrijeme, razgovarat ćemo sutra'. On je sutradan već bio u Rijeci - zaključio je Zoran Mamić.

>>Hajduk odgovorio Zoranu Mamiću: Njegove izjave smiješne su i žalosne!

Komentara 59

DI
dinol
17:00 21.12.2014.

Najveca mocvara je u samom Hajduku.

DI
dinol
20:12 21.12.2014.

Po vecini komentara i minusima na neke pozitivnne komentara, moze se zakljuciti da nekima nije zadovljvstvo da je hrvatski nogomet na razini europskog standarda. Neki bi ocigledno voljeli da se hrvatski nogomet sroza na nivo BIH-a, srpskog, makedonsog, slovenskog.. Itd nogometa. Na srecu ovi "dobronamjerni" komentatori ne predstavljaju vecinu ljubitelja hrvatskog nogometa.

DI
dinol
16:25 21.12.2014.

Svima norlmalno inteligentnim je bilo jasno da je Hajdokova sabotaza derbija bila planirana. Ono sto je jako ozbiljno je da su Brbic & co nastavili obmanjivati javnost grubim neistinama. Takvom vodstvo za Hajduk i njegov sportski renome je totalno nedopustivo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije