Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O suđenju

Evo što je Mateo Beusan zamjerio sucu derbija...

03.12.2016., stadion Maksimir, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 18. kolo, GNK Dinamo - HNK Rijeka. Soudani. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/10
05.12.2016.
u 23:45

Problem je što je sudac vidio na poluvremenu penal kojeg je propustio dosuditi. Ovo je klasična definicija kompenzacije. To ne vodi ničemu. Igrači su se dobro kontrolirali, ali suđenje je bilo ispod svakog nivoa - smatra Jeličić

Puno je priče bilo o suđenju Ante Vučemilovića-Šimunovića nakon derbija Dinama i Rijeke na Maksimiru koji je završio 1:1.

Na suđenje se u emisiji Stadion osvrnuo i Mateo Beusan. U 38. minuti Bradarić je igrao rukom u šesnaestercu.

- Bila je ruka. Ovo je najveća greška na utakmici. Namjerno igranje rukom, ruka je poviše tijela i povećava obujam. Igrač nije trebao dobiti opomenu", tvrdi Beusan koji tvrdi da ni Gorgon nije trebao dobiti crveni karton.

- Analizirajući cijeli kriterij, ne mogu govoriti prestrogo. Za mene je to greška. Mogao mu je dati žuti, ali da je imao takav kriterij cijelu utakmicu.

Osvrnuo se Beusan i na 74. minuti kada je Vešović zbog guranja na centru dobio žuti karton.

- Nemamo jednak kriterij. Zbog guranja na ovakvim derbijima davati ovakve žute kartone, to nema smisla.

Za Beusana sporna je bila i 92. minuta kada je Pivarić srušio Vešovića, no sudac nije svirao ništa.

- Nakon ovog derbija se priča o suđenju koje nije dobro. Zadnje kolo smo pohvalili suce. Velika je odgovornost na povjereniku za delegiranje, imamo derbi derbija Hajduka i Dinama na Poljudu. Kako je krenulo, bit će problema tko će suditi, ostalo mu je 2-3 suca - zaključio je Beusan.

Suđenje je komentirao i Joško Jeličić.

- Problem je što je sudac vidio na poluvremenu penal kojeg je propustio dosuditi. Ovo je klasična definicija kompenzacije. To ne vodi ničemu. Igrači su se dobro kontrolirali, ali suđenje je bilo ispod svakog nivoa - smatra Jeličić koji dodaje:

- Vešovićevo ponašanje je neprihvatljivo. Svaku utakmicu treba dobiti žuti karton. Jonas i Sigali kod Dinama također. Imaju naviku puno pričati, previše im se tolerira, pa onda u Ligi prvaka bude problema.

Otkrio je Jeličić i tko ga je posebno oduševio u derbiju.

- Tu je iskočio Filip Bradarić, odigrao je na najvećem mogućem nivou. Kreirao je, preuzimao inicijativu. On od prije ima radnu etiku, a sada se nadogradio kroz kreaciju. Ovo je bila njegova utakmica za pamćenje. Njegova igra je bila iznad nivoa lige što dokazuje to što je istrčao u kontru u 90. minuti.

Komentara 21

DU
Deleted user
06:20 06.12.2016.

U istoj emisiji je Beusan komentirao i suđenje na utakmici Barcelona - Real i zaključio da je Barcelona dala gol iz zaleđa, te da je sudac propustio dosuditi dva čista penala, po jedan za svaku momčad. Kakve li su to tek greške, no nisam primjetio da je u Španjolskoj (a niti u studuji HRT-a) krenula hajka na tog suca iako je tamo ulog ipak puno već (a simblike radi i tamo je utakmica završila 1:1 i razlika između Reala i Barelone je 6 bodova).

Avatar cluesblues
cluesblues
00:10 06.12.2016.

da je dinamo poveo iz penala, rijeka bi morala odustat od bunkera i igre na kontre a dinamo nebi morao pritiskati u pokusajima da zabije i ostavljati prostor rijecanima za kontre - sasvim sigurno rijeka nebi zabila onakav gol iz kontre, ali bi zato morala napadati i ostavljala bi puno prostora dinamu za konte - bila bi to druga utakmica, sa velikom sansom da se dinamo nazabija - zato je ova uzasna greska suca presudni trenutak tekme, cak ni nazovi kompenzacija (makar i beusan kaze da je gorgonov drugi karton mogao biti dosudjen) nije mogla anulirati cinjenicu da je to omogucilo rijeci da mirno igra bunker i vreba kontre jer je dinamo ocajno pokusavao zabiti...a ove to da je bradaric igrac utkmice, pa lik je promasil mrtvu sansu za pobjedu, upravo je on napravil penal, a imal je puno laksi posal jer je dinamo cijelo virjeme moral napadat - igrac utakmice je sigurno golman rijecana koji je obranil par mrtvaca (koje je dinamo moral zabit), a ostalo je za rijecane obavil sudac (bas ko i protiv slavena kad im je sudac isto donio bodove)...

GM
Gusta magla
07:34 06.12.2016.

Pa sta mi nemamo neke istinske znalce o nogometu, nego HTV mora koristiti ove dvije smijesne protuhe Jelicica i Beusana?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije