Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadnje kolo

Evo kako su se rasplele skupine u Ligi prvaka, Borussia šokirala Real

Real - Borussia
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
07.12.2016.
u 23:11

Luka Modrić igrao je do 63. minute kada ga je zamijenio Toni Kroos, dok Mateo Kovačić nije nastupio

U derbiju večeri nogometne Lige prvaka Real Madrid i Borussia Dortmund su na Santiago Bernabeu odigrali 2-2, čime je njemački sastav osvojio prvo mjesto u skupini.

"Kraljevski klub" poveo je 2-0 golovima Karima Benzeme (28, 53), no Borussia je uspjela izjednačiti, a strijelci su bili Pierre-Emerick Aubameyang (61) i Marco Reus (88).

Luka Modrić igrao je do 63. minute kada ga je zamijenio Toni Kroos, dok Mateo Kovačić nije nastupio.

U drugom susretu iz F skupine Legia je Varšavi pobijedila Sporting 1-0 osvojivši treće mjesto u skupini. Pogodak odluke zabio je Guilherme u 30. minuti.

Borussia Dortmund osvojila je prvo mjesto u skupini s 14 bodova, Real Madrid je drugi s 12, Legia ima četiri, a Sporting tri boda.

Zanimljivo je bilo i u Portu gdje je istoimeni portugalski sastav protiv Leicester Cityja lovio plasman u osminu finala. Engleski prvak je i prije zadnjeg kola osigurao nastavak natjecanja i na Dragau je nastupio u 'B' sastavu. Portugalci su iskoristili opušteni pristup Leicestera i ubilježili uvjerljivu pobjedu 5-0. Porto je već nakon prvog poluvremena vodio 3-0 golovima Andrea Silve (6), Jesusa Corone (26) i Yacinea Brahimija (44). U drugom poluvremenu Silva je u 65. minuti iz kaznenog udarca povisio na 4-0, a Diogo Jota je u 77. minuti zabio za 5-0.

Osminu finala lovio je i Kopenhagen u Belgiji protiv Club Bruggea. Danci su pobijedili 2-0, međutim, to im nije bilo dovoljno jer je i Porto pobijedio. Na koncu, Kopenhagen se morao zadovoljiti trećim mjestom u skupini i plasmanom u Europsku ligu. Golove za Kopenhagen zabili su Brandon Mechele (8-ag) i Mathias Jorgensen (15).

U skupini E putnici među 16 najboljih bili su poznati i prije zadnjeg kola. 'Jedinicu' je osigurao Monaco, dok je drugo mjesto pripalo Bayer Leverkusenu. Stoga je njihova utakmica na BayAreni protekla bez rezultatskog pritiska. Na koncu je bilo 3-0 za Bayer, a golove su zabili Vladlen Jurčenko (30), Julian Brandt (48) i Morgan De Sanctis (82-ag). 

Danijel Subašić dobio je poštedu u Monacu, dok je Tin Jedvaj odigrao cijeli susret za njemački sastav.

U drugom susretu Tottenham i CSKA odlučivali su o putniku u Europsku ligu. Spursi su imali bod "fore" i na koncu su pobijedili 3-1. CSKA je poveo golom Alana Đagojeva u 33. minuti, no Tottenham je do poluvremena okrenuo rezultat golovima Dele Allija (38) i Harryja Kanea (45+1). U drugom dijelu domaćin je povisio prednost autogolom Akinfejeva u 77. minuti.

Na koncu je Monaco osvojio prvo mjesto s 11 bodova, Bayer je drugi sa 10 bodova, Tottenham ima sedam, a CSKA tri boda.

U susretu posljednjeg, šestog kola H skupine Lige prvaka nogometaši Dinama poraženi su u Torinu od Juventusa 0-2 okončavši natjecanje u skupini sa šest poraza i razlikom pogodaka 0-15.

Dinamo je odigrao odlično prvih 45 minuta, no u nastavku nije izdržao pritisak talijanskog prvaka koji je i s B sastavom rutinski stigao do pobjede i potvrde prvog mjesta u skupini.

Golove za torinsku "Staru damu" zabili su Gonzalo Higuain (52) i Daniele Rugani (73). Mario Mandžukić igrao je do 85. minute za Juve, dok Marko Pjaca zbog ozljede nije konkurirao za sastav domaćina.

U drugom susretu iz ove skupine Lyon i Sevilla su odigrali bez golova što je Španjolcima osiguralo drugu poziciju.

Prvo mjesto u skupini osvojio je Juventus sa 14 bodova, druga je Sevilla sa 11 bodova, Lyon na trećem mjestu ima osam bodova, dok je Dinamo na začelju bez bodova.

 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Komentara 4

NI
Nini istrijan
09:09 08.12.2016.

Potpuno zasluzen rezultat Borusije koja je protiv Reala imala veci posjed lopte kao i vise dodavanja.Imali su puno prilika u prvom polyuvremenu ali su previse petljali.Realu kao da je nedostajalo snage za finis i jos su se dobro izvukli jer je napravljen cisti penal u produzetku nad Aubameyangom kojeg sudac nije imao hrabrosti diosuduti.

GA
gafe
08:59 08.12.2016.

Najbolje sto je se Realu moglo desit. Izbjegli su s time Atletico, Barcu, Bayern, ManCity, PSG i Benficu

UN
unbekant
05:53 08.12.2016.

"Borusija sokirala Real",Zasto je to sok,pa Borusija je bolja od Reala,da nema Ronalda u Realu,Real bi bijo jedan prosjecni europski klub,kao sto i jeste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije