Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
amsterdam arena

Evo kako su navijači Ajaxa dočekali 'odbjeglog' Zlatana Ibrahimovića

Zlatan Ibrahimović
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
18.09.2014.
u 09:15

Na tribinama ga je dočekao transparent s porukom 'Dobrodošao natrag, Božji sine'.

Zlatan Ibrahimović igrao je za Ajax od 2001. do 2004. godine i ostavio dubok trag. Odigrao je 108 utakmica za Kopljanike i pritom postigao 47 pogodaka uz 15 asistencija. S amsterdamskim klubom osvojio je dva domaća naslova, a predvodio ga je i do četvrtfinala Lige prvaka u sezoni 2002./2003.

Iz Ajaxa je u kolovozu 2004. prešao u Juventus i to ubrzo nakon što je, nekoliko dana prije toga, u jednom duelu na utakmici Nizozemske i Švedske ozlijedio klupskog suigrača Van der Vaarta. Optuživali su ga kako je to učinio namjerno, a on je na brzinu 'pokupio kofere' i preselio u Torino. 

Navijači Ajaxa nisu zaboravili sve njegove zasluge u uspjesima te majstorije na travnjaku pa su mu priredili toplu dobrodošlicu na susretu 1. kola Lige prvaka. Ibrahimović je stigao sa svojim PSG-om, a na tribinama Amsterdam Arene dočekao ga je transparent s porukom 'Dobrodošao natrag, Božji sine'.

 

Tako je sjajni Šveđanin na lijep način obilježio i dan kada je prvi puta nastupio u Ligi prvaka, a zbilo se to prije 12 godina, naravno u dresu Ajaxa.

Transparent navijača ga je oduševio, pa se zbog toga možda i smilovao bivšem klubu i nije se upisao u strijelce (završilo je 1:1).

- Bilo mi je nešto posebno vratiti se ovdje i zaigrati, bila je ovo divna noć - rekao je Zlatan te najavio novi izazov:

- A sada moramo uzeti bodove Barceloni!

>>Lucas: Zlatan Ibrahimović je lud, ali je privatno tih

Komentara 1

ZI
ZICKLER
09:46 18.09.2014.

To je lijepo. Ali to je tradicija jer koliko je samo velikih igrača izašlo iz Ajaxa. Sjećam se kada su prvi put spomenuli tog Ibrahimovića ja sam bio skeptik jer sam mislio da ga favoriziraju jer su rekli da ima i hrvatske korjene ali evo on je velikan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije