Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HVALA ITALIJI

Hrvatska pobijedila Maltu 1:0 i plasirala se na Europsko prvenstvo!

Ivan Perišić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
13.10.2015.
u 22:36

Nije bilo lako protiv Malte, ali Ivan Perišić nam je u 25. minuti donio slavlje

Hrvatska nogometna reprezentacija je na Europskom prvenstvu! Pobjeda na Malti bila je rutinska i o ovih 1:0 manje će se pričati od onoga što se u Rimu dogodilo, a to je preokret Talijana i slavlje od 2:1 za naš direktan plasman u Francusku dogodine.

Iako nam je Malta zabila četiri puta u posljednjih sedam susreta, straha nije bilo, znalo se da rezultat u Rimu odlučuje o svemu. Protivnika ne treba podcijeniti, no bilo što osim naše pobjede bilo bi prvoklasno iznenađenje. Jest da smo djelovali umorno i sporo, ipak nije bilo Luke Modrića, ali Malta nije imala niti jednu šansu. Tek je dvaput u cijelom susretu brzonogi Effiong pobjegao i nije stigao lopte prije Danijela Subašića.

Na samom početku trajalo je ispipavanje snaga i realan odnos snaga, Malta se branila, a Hrvatska napadala. Nikola Kalinić i Ivan Perišić su zaprijetili s desne i lijeve strane, potom i Pivarić, a na kraju se u 25. minuti nakon što je Hogg obranio Kalinićev udarac lopta odbila Perišiću i to je bilo to. Šteta je samo što nismo zabili još pokoji pogodak jer bilo je nekoliko prilika već u prvim minutama nakon Perišićeva šestog gola u ovim kvalifikacijama.

Očito je da se osluškivalo što se u Rimu događa, a situacija nije bila dobra jer Norvežani su vodili, što je napravilo svoje i u nastavku. Mučili smo se, teško stvarali prilike i osim Pjacina bijega i Perišićeve propuštene prilike nakon sjajnog dodavanja Dinamova igrača, nismo vidjeli previše. Nešto malo živosti unio je ulaskom u igru Kramarić, no Malta se uspješno branila i čak prijetila. A kad su Talijani napravili preokret i digli našu kompletnu klupu na noge, bilo je jasno da se uzbuđenje prelilo na travnjak. Nešto smo poletnije igrali, ali panika se mogla osjetiti.

Stoga, posljednjih desetak minuta nas je Malta napadala, no razlika u klasi ipak je tolika da straha nije bilo, cilj je ispunjen i na Europskom smo prvenstvu bez ikakvih dodatnih muka u dodatnim kvalifikacijama. To znači da smo na devetom od 11 velikih natjecanja na koja smo imali prilike ići i to nisu spriječili kiksevi protiv Azerbajdžana i Norveške, kao ni najave o incidentima na Malti. Nije ih bilo, silna negativna energija ipak je bila preuveličana.

MALTA - HRVATSKA 0:1 (Perišić 25')

MALTA: Hogg - Z. Muscat, S. Borg, Agius, J. Zerafa - Briffa (od 79. Fenech) - R. Muscat, Schembri, Kristensen, Failla - Effiong (od 75. Mifsud). Izbornik: Pietro Ghedin.

HRVATSKA: Subašić - Srna, Ćorluka, Vida, Pivarić - Badelj, Kovačić - Perišić, Rakitić (od 77. Brozović), Pjaca (od 83. Olić) - N. Kalinić (od 60. Kramarić). Izbornik: Ante Čačić.

>> Mi smo junaci danas, presretan sam što će se u Francuskoj čuti naša himna!

>> Italija pobjedom nad Norveškom pomogla Hrvatskoj!

>> U ovako negativnom ozračju oko nogometa plasman na EP je super

Komentara 250

Avatar Toni Broo
Toni Broo
20:32 13.10.2015.

Ajmooooooo Hrvatska

DN
dracevac ninski
22:15 13.10.2015.

Eto da nam nije bilo komunjera i izdajnika koji crtaju svastike mogli smo mirno u Francusku

Avatar MarkoHR
MarkoHR
20:29 13.10.2015.

Pobjeda Hrvatske, na veliku žalost komunista kojima smetaju hrvatski simboli i svetinje. A zna se dobro tko stoji iza tzv. "torcide" i ostalih izdajnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije