Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONTRA IZGLEDA

Švedska šokirala favorizirani Portugal i postala prvak Europe!

Švedska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
30.06.2015.
u 23:36

Bilo je 0:0 nakon 120 minuta igre i 4:3 za Švedsku nakon jedanaesteraca

Švedska je osvojila Europsko prvenstvo do 21 godine nakon ruleta jedanaesteraca protiv Portugala! U regularnom dijelu praške utakmice bilo je 0:0, baš kao i nakon produžetaka, da bi poslije udaraca s bijele točke bilo 4:3 za momčad Haakana Ericsona. Junak je bio nevjerojatni vratar AIK-a Patrik Carlgren.

Sami rezultat u konačnici ne čudi jer si u i skupini ove dvije reprezentacije remizirale, bilo je 1:1. No utakmica je bila toliko napeta u finalu i prepuna prilika da je pomalo teško povjerovati u ovu 'nulu'. Naime, Portugal je imao niz prilika i da su sve završile u mreži Carlgrena, možda bi se Šveđanima dogodio scenarij kao Nijemcima u polufinalu, kad ih je Portugal pobijedio 5:0! No Carlgren je ipak bio u nekoliko navrata spretniji i sretniji, posebno dvaput kad je lopta pogađala okvir njegova gola.

Ali kako je utakmica odmicala, tako su Šveđani postajali nadmoćniji na terenu i Guidetti je mogao riješiti stvar pet minuta prije kraja, da je sam ispred Josea Sa pogodio. Nije uspio, portugalski vratar također je bio na razini zadatka.

Kad je došlo do produžetaka, obje su momčadi manje riskirale, Šveđani su se koncentrirano branili protiv tehnički nevjerojatno moćnih Portugalaca i čekali priliku kontri, koja je samo jednom umalo stigla, desetak minuta prije kraja. I to je bilo sve, pristupilo se jedanaestercima, u kojima je Carlgren bio uspješniji od kolege na suparničkim vratima. Obranio je udarce koje su pucali Esgaio i Carvalho, a Sa je obranio udarac Khaliliju.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

I to je bio kraj, Švedska je kontra izgleda postala prvak Europe!

>> Pao je Brazil, Srbi su prvaci svijeta u nogometu!

Komentara 4

DU
Deleted user
23:45 30.06.2015.

Gledao sam tekmu i Svedska je TOTALNO ZASLUZENO prvak europe za nogometase do 23 godine jer igrali su kao PRAVA EKIPA. I ako tvrdim da Hrvatska na papiru ima bolji igraca od Svedske u taj odrast. Naprimjer nevidim niti nijedan svedski igrac poput klase kao Kovacic, Brozovic, Jedvaj, Vrsaljko i cak Pjaca. Jos i gdje je Rebic, Halilovic i Pasalic. Ali sto to vrijedi kada HNS stavlja amatere da ih vodi.

DU
Deleted user
23:46 30.06.2015.

Heja Sverige!

AJ
ajmodečki
01:23 01.07.2015.

Tako je I SRBIJA pobedila "favorizovani" brazil hnjo hnjo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije