Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska liga

Kalinić asistent u remiju Fiorentine, Subašić i Pašalić blizu ispadanja

Fiorentina - Basel
Foto: Reuters
1/7
26.11.2015.
u 21:27

Kalinić je odigrao cijeli susret za Fiorentinu, Milan Badelj je igrao do 85. minute, dok Ante Rebić nije doputovao u Švicarsku.

U susretu petog kola I skupine Europske lige Fiorentina je na gostovanju kod Basela odigrala 2:2, a za drugi pogodak 'viola' asistirao je hrvatski napadač Nikola Kalinić.

Fiorentina je doputovala u Basel po pobjedu koja bi joj osigurala plasman u 16-inu finala. Odlično je otvorila utakmicu, vodila 2:0, no od 26. minute je imala igrača manje što je Basel iskoristio, te do kraja dvoboja uspio izjednačiti i izboriti prolaz dalje. Oba gola za talijanski sastav je zabio Federico Bernardeschi (23, 36), dok su strijelci za Basel bili Marek Suchy (40) i Mohamed Elneny (74). Isključenje je zaradio Facundo Roncaglia.

Kalinić je odigrao cijeli susret za Fiorentinu, Milan Badelj je igrao do 85. minute, dok Ante Rebić nije doputovao u Švicarsku. U drugom susretu Belenenses i Lech su odigrali bez golova, s tim da je domaćin u 36. minuti promašio jedanaesterac, a neprecizan je bio Tiago Silva.

Basel je sa 10 bodova osigurao prolaz, Fiorentina je druga sa sedam bodova, dok Belenenses i Lech imaju po pet bodova. U posljednjem kolu Fiorentina će u ugostiti Belenenses, dok se u Poljskoj sastaju Lech i Basel

U skupini J Monaco je kod kuće izgubio od Anderlechta 0:2 i nadomak je ispadanja. Golove za belgijski sastav zabili su Guillaume Gillet (45+1) i Frank Acheampong (78). Danijel Subašić je branio za Monaco, dok je Mario Pašalić igrao do 62. minute.

U drugom susretu iz skupine Tottenham je na gostovanju pobijedio Karabag 1:0 i osigurao 'euro proljeće'. Pogodak odluke zabio je Harry Kane u 78. minuti. 

Na ljestvici vodi Tottenham sa 10 bodova, Anderlecht ima sedam bodova, Monaco šest, a Karabag četiri boda. U zadnjem kolu sastaju se Anderlecht - Karabag i Tottenham - Monaco.

U skupini G Lazio je pobijedio Dnjipro 3:1 izborivši prolaz, a dalje ide i St Etienne nakon 1:1 kod Rosenborga. Ivan Tomečak nije nastupio za Dnjipro. Kolo prije kraja Lazio ima 13 bodova, St Etienne osam, Dnjipro četiri, a Rosenborg dva boda.

U skupini skupina H Sporting je u Moskvi pobijedio Lokomotiv 4:2 i ostao u igri za prolaz. Vedran Ćorluka nije nastupio za ruski sastav. U drugom susretu Bešiktaš je pobijedio Skenderbeu 2:0. Uoči zadnjeg kola Bešiktaš vodi s devet bodova, Lokomotiv ima osam, Sporting sedam, a Skenderbeu tri boda. U zadnjem kolu Sporting dočekuje Bešiktaš, a Lokomotiv putuje u Albaniju.

>> I Mourinho je impresioniran Kalinićem, želi ga dovesti u siječnju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije