Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUMNJIVA SREDSTVA

Europska komisija istražuje na koji je način Bandić financirao Mamića

Milan Bandić i Zdravko Mamić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
03.11.2014.
u 12:22

Dinamo je u proteklih osam godina potrošio ukupno 245 milijuna kuna iz proračuna Grada Zagreba

Europska komisija počela je, kako doznaje tportal, istraživati odnos Grada Zagreba i GNK Dinamo kako bi utvrdila je li 245 milijuna kuna, koliko su modri dobili iz gradskog proračuna, "čisto" ili nije.

Od 1. srpnja prošle godine upravo je Komisija preuzela nadležnost nad državnim potporama koje utječu na trgovanje unutar Europske unije, a kako se svi sportski klubovi smatraju trgovačkim društvima i kako je Dinamo u posljednjih desetak godina sudjelovao u europskim natjecanjima – moguće je da je narušio pravila tržišnog natjecanja.

Nastavak je to procesa koji se donedavno vodio pred Agencijom za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN), kojoj je devetero malih dioničara Hajduka prijavilo sumnjivo financiranje zagrebačkog kluba. Nakon gotovo jednogodišnjeg postupka AZTN se proglasio nenadležnim, ali zagrebačka gradska vlast promijenila je formalni model potpore klubu i sva sredstva opravdala "ulaganjima u omladinsku školu" te "naknadom za korištenje stadiona", što su teoretski jedine mogućnosti kojima bi se javni novac mogao slijevati u profesionalne klubove. Ipak, detaljna struktura potrošenog novca nikada nije objavljena.

Dinamo je u proteklih osam godina potrošio ukupno 245 milijuna kuna iz proračuna Grada Zagreba, Zagrebačkog holdinga i Turističke zajednice Zagreba, barem koliko je poznato iz javno dostupnih izvora.

>> Članak u cijelosti pročitajte OVDJE

>> Kako je "uboga" Mamićeva udruga uništila igru u sportu

Ključne riječi

Komentara 48

NB
Nije.bitno
13:58 03.11.2014.

Jedan je već u ćuzi a uskoro bi mu se mogao priključiti I drugi kada gospoda Širić I Djedović propjevaju.

TO
Toma2
12:45 03.11.2014.

na kredite koje dižu braća + ako će klub morati vraćati javni novac (ovih 245 milijuna je samo ono što se zna jer brojka je za koju stotinu veća kroz 'sponzorstva' drugih javnih poduzeća) obistinit će se ono što govore ljubitelji Mamića - kad oni odu iza brave Dinamo će završiti u trećoj ligi i teško se oporavljati godinama. Kao navijaču Dinama to mi neće tako teško pasti kao zadnje desetljeće okupacije kluba i reprezentacije za mafijaške potrebe

VI
virkom
14:40 03.11.2014.

Izlaze, a i izlazit će i dalje na površinu nova imena oko Bandića :-) Samo, mislim da ovu jegulju od Mamića nitko ne može uloviti. Novac nije dobio on osobno već klub, čiji on nije čak ni predsjednik. Vječita ulaganja u stadion su suguran model od odljeva novca iz gradske blagajne kojemu samo Mamić i Bandić znaju cilj. Ehhhh, kako smo mi male ribe... Pojma mi nemamo :-(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije