Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ENGLEZI STOPOSTOTNI

Slovaci i Slovenci kiksali, Španjolsku pobjeda skupo koštala

EURO 2016
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
09.10.2015.
u 23:20

Promjena na tablicama ipak nije bilo, kiksevi nisu nikog skupo koštali

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj su pred svojim krajem, a pretposljednje susrete u njima odigrale su momčadi skupine C, E i G. Iznenađenja su se dogodila, ali ne bi trebala promijeniti putnike na natjecanje ili dodatne kvalifikacije.

Primjerice, u skupini C pobijedila je Bjelorusija kao gost Slovačku 1:0, ali nije ih "maknula" s druge pozicije unatoč pobjedi Ukrajine u Makedoniji (2:0). Jer, gleda se međusobni susret, a Slovaci su pobijedili 2:1 Ukrajince i potom remizirali (0:0) s njima. Španjolci su pak pobjedom od 4:0 potvrdili prvo mjesto, ali pod cijenu ozljeda Davida Silve i Alvara Morate, za koje se čekaju prvi liječnički nalazi.

U posljednjem će kolu (12. listopada) Slovaci na gostovanje u Luksemburg, a Ukrajinci dočekuju Španjolce. Teško je očekivati da će se dogoditi takva iznenađenja da se promijene druga i treća pozicija. Uostalom, po broju bodova Ukrajina ima direktni plasman i s trećeg mjesta.

U skupini E su Englezi novom pobjedom zadržali maksimalan učinak, Švicarci su lako slavili 7:0 protiv San Marina i Slovenci su ti koji su zakazali. Odigrali su na svom terenu 1:1 s Litvom, ali ionako ne mogu ni gore ni dolje, bit će treći i idu u dodatne kvalifikacije. Još samo u posljednjem kolu moraju u goste San Marinu.

Iznenađenja nije bilo u skupini G, a nadali su se Šveđani da bi ih možda moglo biti. Naime, pobijedili su Lihtenštaj s lakih 2:0 kao gosti i čekali kiks Rusije u Moldaviji. No nije se dogodio, slavili su Rusi 2:1 i zadržali drugo mjesto. Na prvom je Austrija, koja je u Crnoj Gori pobijedila 3:2 iako je gubila 2:1 nakon pogotka nekadašnjeg nogometaša Dinama Fatosa Beqiraja. U posljednjem kolu Rusima dolaze upravo Crnogorci, a Šveđani dočekuju Moldaviju. Dakle, teško da će Švedska nadoknaditi dva boda manjka i prestići Ruse.

REZULTATI:

Skupina C

Slovačka - Bjelorusija 0:1
Makedonija - Ukrajina 0:2
Španjolska - Luksemburg 4:0

Poredak: Španjolska 24, Slovačka 19, Ukrajina 19, Bjelorusija 10, Luksemburg 4, Makedonija 3.

Skupina E

Engleska - Estonija 2:0
Slovenija - Litva 1:1
Švicarska - San Marino 7:0

Poredak: Engleska 27, Švicarska 18, Slovenija 13, Estonija 10, Litva 10, San Marino 1.

Skupina G

Lihtenštajn - Švedska 0:2
Moldavija - Rusija 1:2
Crna Gora - Austrija 2:3

Poredak: Austrija 25, Rusija 17, Švedska 15 Crna Gora 11, Lihtenštajn 5, Moldavija 2.

>> Irska iznenadila Njemačku, a Sjeverna Irska prvi put izborila Euro

Komentara 8

PA
pajokola1
09:30 10.10.2015.

A ništa ,već vidim u baražu igra Hrvatska protiv Slovenije.

DU
Deleted user
23:39 09.10.2015.

Slovenci smočajo oni ne igrajo nogomet.

Avatar R.o.n.i.n
R.o.n.i.n
10:11 10.10.2015.

u baražu opet Hrvatska - Slovenija jupi !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije