Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIO PROBLEMA

Rusiju u Podgorici na neprimjeren način bodrili navijači iz Republike Srpske

Crna Gora
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
27.03.2015.
u 23:45

Pričalo se danima prije utakmice da će mnogi navijati za Rusiju jer je to njihova prijateljska domovina, što je one koji navijaju za Crnu Goru iznimno ljutilo.

Utakmica kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. u Francuskoj između Crne Gore i Rusije prekidana je triput, da bi u 67. minuti zbog ispada navijača uslijedio konačni kraj. Iako organizatorima sve ide na dušu, na ruskoj strani bilo je mnogo provokatora.

Pričalo se danima prije utakmice da će mnogi navijati za Rusiju jer je to njihova prijateljska domovina, što je one koji navijaju za Crnu Goru iznimno ljutilo. Najavljivao se čak i prosvjed protiv američke politike i trebao je biti održan u centru Podgorice, što se i dogodilo pa je pritom došlo do paljenja američke zastave.

Na samom stadionu bio je niz navijača iz Republike Srpske, koji su provocirali domaće i svim srcem navijali za Rusiju. Domaći to nisu mirno promatrali i željeli su uzvratiti, ali najdeblji kraj izvukao je vratar Rusije Igor Akinfejev jer već nakon deset sekundi utakmice pogođen je bakljom u glavu i prevezen u bolnicu. Uslijedio je prekid od 34 minute, a utakmica se nastavila uz prijetnje da će svaki sljedeći incident biti kažnjen potpunim prekidom.

Verbalni rat se nastavljao, bilo je i sitnih obračuna po svim tribinama jer simpatizeri Rusije bili su smješteni na svim strana stadiona. No do jedanaesterca za Rusiju u 66. minuti nikakvih problema nije bilo. Tad je doletio na Kombarova nekakav predmet, on je to prijavio i uslijedio je konačni prekid.

Crnogorci žele sve istražiti, ne isključuju mogućnost da im je "smjestio" netko od proruski orijenitarnih navijača, ali u cijeloj priči to uistinu nije bitno, kao organizatori su podcijenili značenje susreta i to im se vratilo na najgori mogući način.

>> Huligani nisu odustali, nakon golmana pogodili i igrača Rusije, utakmica je prekinuta!

Komentara 54

DU
Deleted user
07:36 28.03.2015.

Oko 30% državljana Crne Gore su Srbi i ne smatraju CG svojom domovinom, dapače ne priznaju joj pravo na postojanje kao samostalnoj državi, nego je i dalje smatraju dijelom Srbije. Tome debelo pridonosi SPC i vladika Amfilohije. Ruski vratar je sinoć bio samo kolateralna žrtva, a biće toga još. Nema to veza sa pravoslavljem ni vjerom, jer svi su oni jučer na terenu i gledalištu pravoslavci. Stvar je u tome da svaka zemlja koja ima srpsku manjinu ima unaprijed onoliko veliki polotički problem koliko je velika ta srpska manjina. U maloj Crnoj Gori taj problem je enorman.

Avatar di1973
di1973
05:50 28.03.2015.

srbi su najveća ništarija u našem susjedstvu , i uvijek su se šlepali kraj nekoga, a rusija im je majka (nije se nekad u yu badava govorilo "majka rusija") a vidi se to po ponašanju i jednih i drugih uu ratu kod nas i u ukrajini .

Avatar acivij
acivij
00:13 28.03.2015.

Ovo je Rusima leglo samo tako ... registrirat će utakmicu sa 3:0 za njih i puna šaka brade ... Da su odigrali neriješeno ostali bi prikovani na trećem mjestu, a da su izgubili bio bi to definitivni oproštaj od EP-a ... a to vć ne ide ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije