Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Allardyce u problemima

Engleski izbornik u središtu skandala! Dobit će otkaz jer je tražio 400.000 funti mita?

Sam Allardyce
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
27.09.2016.
u 10:48

Allardyce je sastanku u kolovozu tražio 400.000 funti honorara za savjete kako izbjeći pravila kod transfera igrača. No, sve su snimili novinari Telegrapha i doveli engleskog izbornika u velike probleme.

Izbornik engleske nogometne reprezentacije Sam Allardyce na klupi je bio samo jednu utakmicu, a već bi mogao dobiti otkaz. Allardyce je u središtu skandala, uhvaćen je kako s lažnim poduzetnicima s Dalekog istoka dogovara honorar od 400.000 funti za savjete kako izbjeći plavila prilikom transfera igrača.

Allardyce je sastanku u kolovozu tražio 400.000 funti honorara za savjete kako izbjeći pravila kod transfera igrača. No, sve su snimili novinari Telegrapha i doveli engleskog izbornika u velike probleme. 

Engleski savez (FA) najavio je pokretanje istrage, a Allardyce je navodno prijateljima već rekao da očekuje da će dobiti otkaz.

Osim toga, Allardyce se izrugivao i s bivšim engleskim izbornikom Royom Hodgsonom jer ne može reći slovo "r". Allardyce ga je nazvao "Woy", a obnovu Wembleya nazvao glupom.

Allardyce je u razgovoru savjetovao "poduzetnicima" kako izbjeći zabranu vlasništva treće strane. Pristao je otići u Hong Kong i Singapur te savjetovati kako to učiniti te naveo da je 2014. u West Ham doveo Ennera Valenciju koji je bio u vlasništvu treće strane.

FA je vlasništvo treće strane nad igračima ukinuo 2008. godine, a Fifa u svibnju prošle godine. Vlasništvo treće strane je investitorov udio u financijskim pravima na igrača što ne treba miješati s redovnim poslom nogometnih menadžera.

>> Ništa od gostovanja na Wembleyju: Allardyce 'otpisao' Hrvatsku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije