Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Defoe se vratio golom

Emotivan trenutak: Cijeli Wembley je plakao kad je Engleska istrčala na travnjak

Bradley Lowery
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
26.03.2017.
u 19:50

Petogodišnji Bradley Lowery kojem su liječnici predvidjeli još nekoliko mjeseci života zajedno s Defoeom poveo je Englesku na travnjak Wembleyja.

Engleska je pobjedom nad Litvom (2:0) učvrstila vodeće mjesto u skupini F kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Gordi Albion slavio je pogocima Jermaina Defoea (22') i Jamiea Vardyja (66').

Zanimljivo kako je to Defoeu bio prvi nastup za Englesku nakon više od tri godine stanke.

No, najemotivniji trenutak dogodio se netom prije početka utakmice kad je petogodišnji Bradley Lowery, vjerni navijač Sunderlanda, zajedno s Defoeom poveo englesku reprezentaciju na travnjak Wembleyja.

Dječak boluje od vrlo rijetkog oblika tumora, neoblastoma, koji mu je dijagnosticiran kad je imao tek dvije godine. Nakon brojnih kemoterapija zloćudni tumor mu se vratio u srpnju prošle godine, a nedavno mu je otkriven još jedan tumor - na leđima.

Zbog svega, liječnici su mu predvidjeli nekoliko mjeseci života, a njegova obitelj je očajna. Nakon što je Bradleyjeva tužna priča objavljena u medijima prikupljeno je 700.000 funti za liječenje u inozemstvu. I sada samo ostaje nada da će se sve ipak okrenuti na dobro.

Dotad, u sjećanju će ostati slika koja tjera u plač, slika malenog Bradleyja kako čvrsto grli Defoea uoči intoniranja himni...

>>Nakon više od 1200 dana stanke: U englesku reprezentaciju vraća se legendarni napadač

>>Southgate: Engleska može biti najbolja na svijetu

Rezultati by SofaScore

Komentara 1

DU
Deleted user
10:28 27.03.2017.

Žalosno i tragično. Ali, ne razumijem.... prikupljeno je 700.000 funti "za liječenje u inozemstvu"???? Pa ako je zdravstveni sustav Velike Britanije takav da netko iz VB treba ići na liječenje u inozemstvo..., onda stvarno ne razumijem! Sad očekujem da negdje pročitam da Nijemac, Francuz ili Amerikanac mora ići "na liječenje u inozemstvo"??? Gdje? Na Mars?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije