Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eduardo da Silva:

Konačni dogovor s Mamićem je blizu, ali ne vraćam se u Dinamo

Zdravko Mamić, Eduardo da Silva
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
01.03.2016.
u 13:13

Dinamova je klupska politika oslanjanje na mlađe igrače, neka tako i ostane.

Eduardo da Silva na svoj 33. rođendan odigrao je u Gelsenkirchenu posljednjih desetak minuta u Šahtarovoj 3:0 pobjedi protiv Schalkea za prolazak u osminu finala Europske lige. Klub iz Donjecka, zbog ratnoga stanja, ne može u svoj Donjeck...

– Još uvijek smo u Kijevu, treniramo u unajmljenom kampu, a i klupski se ured iz Donjecka preselio u Kijev. Tko zna dokad će tako biti – rekao nam je Eduardo u telefonskom razgovoru.

Taylor se samo jednom javio

Može li Šahtar osvojiti Europsku ligu?

– Pogledajte samo koji su klubovi ostali u igri: Liverpool, Manchester United, Valencia, Sevilla, Borussia Dortmund, Fenerbahçe, Tottenham...! Igramo u osmini finala s Anderlechtom, bit će teško. Još je rano za bilo kakvu prognozu, a nama je najvažnije da smo postali doista prava momčad. Nakon što smo prodali nekoliko igrača, a nismo doveli zamjene za njih, trener od nas traži da se više trudimo, da budemo prijatelji i na terenu i izvan njega, stalno nas podsjeća na to što se događa u Donjecku i doista nas je sve to i dodatno povezalo. A ova lijepa pobjeda protiv Schalkea udahnula nam je još više samopouzdanja.

U četvrtak ste, uz pobjedu, proslavili i 33. rođendan, što ste sami sebi zaželjeli?

– Nije baš bilo slavlja, a naravno da mi je prva želja bila zdravlje za obitelj i mene. To je najvažnije.

I Arsenal vam je na društvenoj mreži čestitao rođendan, menadžer Arsene Wenger napisao je nekoliko lijepih rečenica o vama.

– Vidio sam to, bio sam sretan zbog takve pažnje mog bivšeg kluba. Uspomene na London su mi sjajne, baš me ugodno iznenadila ta gesta Arsenala.

Krajem veljače vam je rođendan, ali i sjećanje na tešku ozljedu zadobivenu baš u Arsenalovu dresu.

– Da, prošlo je već osam godina od tog ružnog događaja u Birminghamu, 23. veljače 2008. godine. Gdjekad mi sve to prođe kroz glavu, ali brzo okrenem na pozitivu, ne volim razmišljati negativno niti na način tko zna što bi bilo da nije bilo te ozljede. Najvažnije je da sam se vratio, da opet mogu igrati nogomet na vrhunskoj razini i zabijati golove.

Je li vam se “krvnik” Martin Taylor ikada javio?

– Jednom, uoči povratka na travnjak nakon gotovo jednogodišnje stanke, 16. veljače 2009. u Cardiffu, kad sam u FA kupu zabio dva gola. Poželio mi je tada mnogo sreće, nikad više nismo bili u kontaktu. Pustimo to, prošlo je, važno je da sam sad zdrav.

A jeste li zadovoljni karijerom?

– Kako ne bih bio! Mnogo sam toga prošao, igrao sam i još uvijek igram na najvišoj razini, nisam mogao ni sanjati da ću napraviti ovakvu karijeru. Bilo je, naime, i trenutaka kad sam pomislio da ću možda nestati iz nogometa, da ću za kruh zarađivati igrajući, uza sve poštovanje, u Singapuru ili Maleziji... A igrao sam Ligu prvaka s Arsenalom i Šahtarom, zabijao sam golove i za Flamengo u Brazilu! E, to je bio poseban doživljaj, a najveću sam afirmaciju ostvario u majici hrvatske reprezentacije! Pa kako onda ne bih bio sretan i zadovoljan.

Možda i u egzotičnu zemlju

Jeste li sa Zdravkom Mamićem riješili prijepor izvan suda?

– Na dobrom smo putu da sve to okončamo, ali ne bih o tome previše pričao. Uglavnom, blizu smo konačnog dogovora i bit će sjajno ako to uspije. Uskoro bismo se trebali opet sastati i sve konačno dogovoriti.

Ostvarite li dogovor, otvara li se onda i mogućnost vašeg povratka u Dinamo na kraju karijere?

– Nemojte to povezivati jedno s drugim. Dinamo je klub mog života, uvijek će mi biti u srcu, Dinamo mi je dao sve i otvorio vrata velike karijere, ali ne vjerujem u povratak. Dinamova je klupska politika oslanjanje na mlađe igrače, neka tako i ostane.

A dokad planirate igrati?

– Ugovor mi u Šahtaru istječe u prosincu ove godine, još nismo razgovarali o produljenju. Moja je nakana igrati barem još godinu-dvije na ovoj, najvišoj razini, a onda možda odigram i koju sezonu u nekoj egzotičnoj zemlji! Vidjet ćemo kako će me zdravlje služiti, kako će tijelo funkcionirati – kaže Dudu.

>>Wenger: Odmah sam znao da Eduardo ima nešto posebno i da će napraviti veliku karijeru

Komentara 7

ZV
zvonex
17:55 01.03.2016.

Zašto imate potrebu pisati tako zločeste komentare? Eduardo je sjajan igrač i puno toga je napravio za Dinamo i reprezentaciju. Karijera mu je, nažalost, u sekundi otišla u krivom smjeru. Teško se nakon toga vratiti se u vrhunski nogomet, a on je to uspio. Mislim da njegovih 29 golova u kockastom dresu zaslužuje barem da, ako vam je toliko teško napisati pohvalu, ne pišete tako ružne komentare o njemu.

Avatar sv.ilija
sv.ilija
14:42 01.03.2016.

Cigani obadvojica

MR
MRUDante
13:54 01.03.2016.

bmk

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije