Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potreban remont

Eduardo nije za Dinamo, Matel i Goncalo promašaji

Arsenal - Dinamo
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/6
26.11.2015.
u 11:23

Za bolji rezultat Dinamu u svakoj liniji, počevši od vratara, treba barem po još jedan bolji igrač od postojećih u svlačionici

Kolo prije kraja natjecanja u skupini F Lige prvaka još je jedan Dinamov san o europskom proljeću ostao zaključan u ladici. Međutim, za razliku od ranijih sezona, ovosezonski nastupi plavih zavrijedili su pozitivnu ocjenu. Iako je ukupna bilanca negativna (jedna pobjeda, četiri poraza, gol-razlika 3:12), dojam je kudikamo bolji od golih brojki – Dinamo svakako nije bio "kanta za napucavanje" i u dvobojima s Olympiakosom nije zaslužio poraz ni u Zagrebu ni u Pireju.

Plavi 7, Grci 4 boda...

U Zagrebu je bio bolji, u Pireju barem ravnopravan i, da je nogomet egzaktna igra, tada bi na kontu plavih sad bilo barem sedam bodova, a Grci bi, umjesto devet, imali – četiri! Međutim, sve je to "ki bi da bi", a realni pogled na ljestvicu govori da će Grci s Arsenalom u posljednjem kolu u Pireju odlučivati o drugom mjestu u skupini, Arsenalu je potrebna pobjeda od barem dva pogotka razlike, ili neki neobični 4:3, 5:4, 6:5 itd... uspjeh.

A Dinamo će 9. prosinca u Maksimiru svoj ovosezonski uspješni europski izlet (dosad je u klupsku blagajnu od Uefe ušlo 16,2 milijuna eura!) okončati okršajem s moćnim Bayernom. Bavarci su osigurali prvo mjesto u skupini i može se očekivati da neće u Zagreb doći u najjačem sastavu, no širina njihove kvalitete možda je i najveća u Europi...

Pa iako su se Dinamovi juniori u Münchenu poigrali s Bayernovom mladeži, ne treba živjeti u zabludi da će uskoro Dinamo biti snažniji od Bayerna, koji će lako kupiti sve što mu nedostaje.

Oprezno s "klincima"

A pred Dinamom je obnova momčadi! Ovo je bila je europska sezona stabilizacije, plavi su bili konkurentni, ali i vidljivo limitirani (München, London), stoga treba izvući prave pouke. Jasno je da će, u skladu s najavljenom politikom "pohrvaćivanja" svlačionice, iz omladinskog pogona neki igrači biti priključeni prvoj momčadi (primjerice Šemper, Soldo, Brekalo...), međutim s tim klincima treba biti vrlo oprezan i mora ih se postupno gurati u vatru, kako ne bi izgorjeli prije nego se zažare!

Uglavnom, Dinamu je svakako za još bolji europski rezultat potreban po još jedan bolji igrač od postojećih u svakoj liniji, počevši od vratara! Eduardo, naime, ipak nije taj, previše je kiksao. Kad nema Pivarića, otvara se problem lijevoga boka, Rumunj Matel je promašaj. Iako Sigali i Taravel izgledaju bolje nego prije godinu dana, neophodno je dovesti klasnog srednjeg braniča.

Nadalje, Goncalo je daleko od nekakvog pojačanja, čini se da je i Machado dosegao svoj limit, ali nedovoljan za nešto više i bolje. Soudani i Fernandes svakako moraju dati više u europskim utakmicama, zbog kojih su načelno i dovedeni. Međutim, teško je predvidjeti buduće Dinamove poteze. Sve će, naime, ovisiti o raspletu istrage protiv klupskoga šefa Zdravka Mamića...

>>Kad je Arsenal 'upalio brzinu više' nismo imali izgleda

>>Sanchez je ovim potezima protiv Dinama oduševio i postao hit na internetu!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije